Τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2023 το απόγευμα, η ΕΟΔΥΑ (Εθελοντική Ομάδα Διάσωσης & Υγειονομικών Αποστολών) & η Επι.Ζω. (Επιμόρφωση Ζωής) σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης (ERC), συμμετείχαν ενεργά στις ενημερωτικές – εκπαιδευτικές δράσεις στα πλαίσια της ¨Παγκόσμιας Ημέρας Επανεκκίνησης Καρδιάς¨.
Σκοπός των δράσεων ήταν η ενημέρωση – εκπαίδευση πολιτών στην επανεκκίνηση της Καρδιάς κάποιου που έχει υποστεί Καρδιακή Ανακοπή, η αύξηση του ποσοστού θυμάτων που επιβιώνουν και η μείωση του ποσοστού αναπηριών έπειτα από καρδιακή ανακοπή.
Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκαν επιδείξεις τεχνικών Αναζωογόνησης, αντιμετώπισης Πνιγμονής από ξένο σώμα και έγινε διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων από Πιστοποιημένους Εθελοντές Εκπαιδευτές της ΕΟΔΥΑ και της Επι.Ζω.
Συνολικά συμμετείχαν 15 Πιστοποιημένοι Εθελοντές – Εκπαιδευτές. Ενημερώθηκαν και εκπαιδεύτηκαν Δεκάδες συμπολίτες μας σε ειδικά εκπαιδευτικά προπλάσματα (κούκλες) Ενηλίκων, Παιδιών και Βρεφών, καθώς και στη χρήση εκπαιδευτικών Απινιδωτών.
Ευχαριστούμε και συγχαίρουμε θερμά όλες και όλους τους Εθελοντές Εκπαιδευτές της ΕΟΔΥΑ & της Επι.Ζω., οι οποίοι απέδειξαν για πολλοστή φορά την ευαισθησία τους και την αξία του να προσφέρεις από το περίσσευμα του Χρόνου και της Ψυχής στον συνάνθρωπό σου.
Το Σάββατο 04 Νοεμβρίου 2023 το πρωί (09:30 – 14:00), θα υλοποιηθεί από την Επι.Ζω. το πιστοποιημένο σεμινάριο ¨Βασική Υποστήριξη Ζωής με Αυτόματο Εξωτερικό Απινιδωτή (BLS/AED, ERC)¨, στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ (Πατρόκλου 14, Λάρισα). 
Απευθύνεται σε όλους τους Πολίτες, Φοιτητές, Μαθητές, Εκπαιδευτικούς, Αθλητικούς παράγοντες, Προπονητές, Υγειονομικούς, Μέλη εθελοντικών διασωστικών ομάδων, Σώματα ασφαλείας κτλ.
Το σεμινάριο είναι εγκεκριμένο και πιστοποιημένο από το European Resuscitation Council (ERC) και μετά τη λήξη του χορηγείται στους επιτυχόντες εκπαιδευόμενους Πιστοποίηση επάρκειας γνώσεων 3ετούς διάρκειας (διεθνούς αναγνώρισης) από το ERC.
Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία, διευκρίνιση ή δήλωση συμμετοχής – κράτηση θέσης, επικοινωνήστε με το 6981.577.846, το info@epizo.gr & facebook.com/EpiZo.epimorfosizois