Την Τετάρτη 14/9/2022 πραγματοποιήθηκε συνάντηση δικτύωσης ανάμεσα στον Συμβουλευτικό Σταθμό της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόνοιας του Δήμου Λαρισαίων, στο Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά του Δήμου Λαρισαίων και στο πρόγραμμα DRC RUA Helpline Project (Response on Ukrainian Arrivals), του Δανικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες το οποίο απευθύνεται σε Ουκρανικό πληθυσμό που βρίσκεται στην Ελλάδα.
Συγκεκριμένα, η υπεύθυνη του προγράμματος στη Θεσσαλία κα Σβολιανίτη Χριστίνα ενημέρωσε την κοινωνική λειτουργό του Συμβουλευτικού Σταθμού, κα Μπουχώρη Αντιγόνη, τη συντονίστρια του Κέντρου Κοινότητας κα Τζιότζιου Αγλαϊα, την υπεύθυνη του Παραρτήματος Ρομά κα. Μπουκόρου Εύη και τη Διαπολιτισμική Διαμεσολαβήτρια του Κέντρου Κοινότητας κα Μάγειρα Δήμητρα, για τον στόχο του προγράμματος που είναι:
• η παροχή έγκυρης ενημέρωσης και υποστήριξης σε εκτοπισμένα άτομα από την Ουκρανία
• η παροχή πληροφοριών σχετικά με την πρόσβαση σε δικαιώματα και υπηρεσίες,
• η ατομική και εξατομικευμένη υποστήριξη σε Ουκρανικούς πολίτες που βρίσκονται στην Ελλάδα και
• η διαχείριση υποθέσεων και πραγματοποίηση παραπομπών, βάσει διαθεσιμότητας και αξιολόγησης του κάθε αιτήματος.
Επιπλέον, τα στελέχη του Συμβουλευτικού Σταθμού και του Κέντρου Κοινότητας ενημέρωσαν σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας των δομών της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόνοιας και δεσμεύτηκαν για τη μεταξύ τους συνεργασία, προκειμένου να υπάρξει αλληλοενημέρωση για τις παρεχόμενες υπηρεσίες των δομών και τη δυνατότητα διασύνδεσης τους με σκοπό την άρτια εξυπηρέτηση των πολιτών.
Το πρόγραμμα DRC RUA Helpline Project (Response on Ukrainian Arrivals) μέσω της τηλεφωνικής γραμμής λαμβάνει και επεξεργάζεται ερωτήματα και αιτήματα για πληροφορίες μέσω ψηφιακών μέσων (Telegram) και απευθείας τηλεφωνικές κλήσεις από Δευτέρα έως Παρασκευή, μεταξύ 09:30 και 16:30, μέσω των παρακάτω αριθμών:
Για αγγλικά και ελληνικά: 6948166386
Για ουκρανικά και ρώσικα: 6952220148 & 6945059151.

Το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά του Δήμου Λαρισαίων εντάσσεται στο «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.
Το έργο «Ενίσχυση/ Προώθηση των υπηρεσιών διαπολιτισμικής μεσολάβησης σε Κέντρα Κοινότητας (Κ.Κ.)/ Κέντρα Ένταξης Μεταναστών (Κ.Ε.Μ.) της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α.) χρηματοδοτείται από το Π.Ε.Π. Θεσσαλίας (2014-2020).
Για πληροφορίες:
Κέντρο Κοινότητας Δήμου Λαρισαίων, Οικονόμου Εξ οικονόμων 8Α και Ρούσβελτ τηλ 2410680242 email kkoinotitas@larissa.gov.gr,
Παράρτημα Ρομά Κέντρου Κοινότητας Δήμου Λαρισαίων, Δημοσθένους 45 Νέα Σμύρνη, τηλ. 2416006922, email kkoinotitasroma@larissa.gov.gr