Μαίνεται η έντονη ζήτηση για τα τριφύλλια που ανάλογα την περιοχή είναι στο πρώτο ή στο δεύτερο χέρι. Οι τιμές για τον παραγωγό είναι ικανοποιητικές, όμως και οι καλλιεργητικές ανάγκες στο εξής είναι πολλές, με βασικά την άρδευση.

Το κόστος της οποίας έχει πάει σε άλλα επίπεδα λόγω των χρεώσεων στο ηλεκτρικό ρεύμα. Η τάση πάντως που ήδη διαφαίνεται είναι η αποθήκευση ποσοτήτων, με σκοπό την πώληση σε ακόμα υψηλότερες τιμές μέσα στο χειμώνα.

Ο κ. Στέλιος Ευσταθίου, που καλλιεργεί 220 στρέμματα στην περιοχή της Αγιάς στη Λάρισα δήλωσε μιλώντας στον ΑγροΤύπο τα εξής: «αυτές τις ημέρες κόπηκαν τα δεύτερα χέρια στην περιοχή μας. Προσωπικά κάνω αποθήκευση από δω και στο εξής. Οι στρεμματικές αποδόσεις στο πρώτο και δεύτερο χέρι ήταν εξαιρετικές, γύρω στα 400 κιλά ανά στρέμμα.

Το ίδιο θα γίνει και στο τρίτο χέρι. Από κει και έπειτα οι αποδόσεις μειώνονται. Οι τιμές τώρα παίζουν στα 27 με 28 λεπτά το κιλό. Υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από μονάδες του νομού μας, αλλά και από Αιτωλοακαρνανία, Πρέβεζα κ.λπ.».

agrotypos.gr