Στο τελικό στάδιο προς την υπογραφή σύμβασης με ανάδοχο για την «Ενεργειακή Αναβάθμιση – Αυτοματοποίηση του Συστήματος Ηλεκτροφωτισμού Κοινόχρηστων Χώρων με εξοικονόμηση ενέργειας» βρίσκεται ο Δήμος Λαρισαίων.

Η διαγωνιστική διαδικασία του έργου αντικατάστασης και συντήρησης ενός μεγάλου μέρους του δημοτικού φωτισμού με φωτιστικά LED στην πόλη και τα χωριά του Δήμου από ιδιώτη, και συγκεκριμένα 15.804 φωτιστικών σωμάτων, έχει ολοκληρωθεί και, σύμφωνα με πληροφορίες, τέλος του 2022, αρχές του 2023, θα ξεκινήσει η υλοποίησή του.

Ο ανάδοχος, θα αναλάβει τις υπηρεσίες αντικατάστασης, συντήρησης, ελέγχου, ασφάλειας του δικτύου φωτισμού του Δήμου και τη λειτουργία ενός συστήματος τηλεελέγχου - τηλεχειρισμού και ελέγχου ενέργειας, προσαρμοσμένη στο Σύστημα Δημοτικού Οδοφωτισμού του Δήμου Λαρισαίων, για δέκα χρόνια.

Με αυτόν τον τρόπο θα επιτευχθεί η μαζική αντικατάσταση του οδοφωτισμού, χωρίς να επιβαρυνθεί άμεσα οικονομικά ο Δήμος, καθώς η επένδυση θα είναι 100% αυτοχρηματοδοτούμενη από ιδιωτικά κεφάλαια, ενώ η αποπληρωμή της θα γίνει μέσω της εξοικονόμησης κόστους ενέργειας που θα επιτευχθεί.

Λένα Κισσάβου Ελευθερία