Στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, στον Ι.Ν Αγίου Θωμά στο Μακρυχώρι του Δήμου Τεμπών , παραβρέθηκε, ανήμερα της μεγάλης γιορτής της Ορθόδοξης Εκκλησίας , η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Βουλευτής του ΚΙΝΑΛ ν.Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη.

Μετά το πέρας των θρησκευτικών εκδηλώσεων, η Ευαγγελία Λιακούλη , συμμετείχε στις πολιτιστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν από το Σύλλογο Γυναικών Μακρυχωρίου στην κεντρική Πλατεία του χωριού , δηλώνοντας τα κάτωθι:

«Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια, εδώ στο όμορφο Μακρυχώρι ,  τιμήσαμε σήμερα, τον Πολιούχο του χωριού, μια ακόμη σημαντική γιορτή της Εκκλησίας μας που συνδέεται με το θαύμα της Αναστάσεως και της Λύτρωσης.

Μετά  από 2 χρόνια αποκλεισμού από κάθε θρησκευτική και κοινωνική εκδήλωση, λόγω των περιοριστικών μέτρων κατά της πανδημίας, βρισκόμαστε ξανά εδώ,  στα χωριά του νομού μας, με πλήθος πιστών, για να τιμήσουμε και αυτήν τη σπουδαία ημέρα με τις δέουσες θρησκευτικές τιμές και τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που πλαισιώνουν την γιορτή του Αγίου.

Η ευλαβική προσέλευση του κόσμου, καταδεικνύει και τους άρρηκτους δεσμούς του λαού με την Ορθόδοξη Εκκλησία μας.

Στους δύσκολους καιρούς που βιώνουμε , με τις αντιξοότητες που μας κατακλύζουν, την πανδημία να βρίσκεται ακόμη και τώρα παρούσα, την οικονομική δυσχέρεια να ταλανίζει κάθε νοικοκυριό και επιχείρηση, και δυστυχώς με τον  πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας να επηρεάζει αρνητικά όλον τον κόσμο, , είναι σημαντικό,  να αντλούμε δύναμη από την Ορθοδοξία και τις παραδόσεις μας .

Η ιστορία του Αποστόλου Θωμά, αποτελεί δίδαγμα για όσους κάποια στιγμή περνούμε από το στάδιο της δυσπιστίας, της ταλάντευσης, της αναζήτησης της αλήθειας της ίδιας της ζωής .  

Ξαναβρίσκοντας τη δύναμη που αντλούμε από την Πίστη και τις παραδόσεις μας, βαθαίνουμε τις ρίζες μας και πορευόμαστε με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στη ζωή.  

Χρόνια Πολλά στις εορτάζουσες και στους εορτάζοντες, με Αγάπη και Ανθρωπισμό , που θα μας οδηγεί πάντα με ήθος, προκειμένου να πορευόμαστε με αξιοπρέπεια και  ευλάβεια στην ζωή μας».