Για τις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται στην Ευρώπη,συζήτησε στην τηλεοπτική εκπομπή του Καναλιού της Βουλής «Πρωινή Επισκόπηση» των Λάμπρου Πέγκου και Λουκίας Γκάτσου, η Γραμματέας της Κ.Ο. και Βουλευτής Λάρισας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής,Ευαγγελία Λιακούλη, υπογραμμίζοντας πως «Το πολιτικό σκηνικό έχει αρχίσει να διαμορφώνεται, υπό τη σκιά ενός πολέμου στην καρδιά της Ευρώπης, που μαίνεται για πάνω από ένα μήνα, χωρίς να διαφαίνεται διπλωματική λύση.

Την ίδια στιγμή, οι στρατιωτικές επιχειρήσεις συνεχίζονται, ενώ οι δηλώσεις των αρμοδίων απλά επικυρώνουν το αδιέξοδο της διπλωματίας. Ο πόλεμος στην Ουκρανία, αρχικά αντιμετωπίστηκε με στομφώδεις ρηματικές ανακοινώσεις, ενώ στη συνέχεια, με την ανακοίνωση ορισμένων μέτρων.

Οι οριστικές αποφάσεις σε σχέση με κρίσιμα ζητήματα όπως η ενεργειακή πολιτική της Ένωσης, ωστόσο, έχουν μετατεθεί για το τέλος Μαΐου. Όλα τα παραπάνω, λοιπόν, συνθέτουν ένα σκηνικό αστάθειας και κινούμενης άμμου».

Αναφορικά με την έκβαση των γαλλικών εκλογών, η Γραμματέας της Κ.Ο. σημείωσε πως «ένα μεγάλο καμπανάκι χτύπησε στον πρώτο γύρο των εκλογών στη Γαλλία, ενώ η Ευρώπη βρίσκεται σε αναμονή, με κομμένη την ανάσα. Είδαμε ξεκάθαρα την απαξίωση της πολιτικής πρότασης που συνδέεται με προοδευτικά πρόσημα. Για εμάς, το μήνυμα των εκλογών στη Γαλλία έχει πολλαπλές αναγνώσεις και βέβαια, απευχόμαστε την οποιαδήποτε εκτροπή από την γαλλική ακροδεξιά. Μη ξεχνάμε ότι τα κινήματα οργής των πολιτών και ο ευρωσκεπτικισμός κυριαρχούν αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη». 

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού σχετικά με την προοδευτικότητα που, στην ουσία, κήρυξαν την έναρξη της προεκλογική περιόδου, η Γραμματέας της Κ.Ο. τόνισε ότι «ο Πρωθυπουργός επιχείρησε να παραλληλίσει της προεδρικές εκλογές της Γαλλίας με το δίλημμα – στοίχημα που θα τεθεί στις επόμενες εθνικές εκλογές. Στην πραγματικότητα, ήταν ο διαιτητής που σφύριξε την έναρξη του
προεκλογικού αγώνα.

Η πολιτική ατζέντα, όμως, δεν καθορίζεται μόνο από τον απερχόμενο Πρωθυπουργό, αλλά από όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου.Με τον τρόπο αυτό, ο κ. Μητσοτάκης προσπάθησε να ‘’κλείσει το γήπεδο’’ με συρματόπλεγμα, να ‘’υψώσει τον φράχτη’’ και να θέσει το προεκλογικό δίλημμα μεταξύ της πραγματικής προόδου και της συντήρησης.Φαίνεται να θέλει να απεκδυθεί άμεσα του μανδύα του συντηρητισμού, έναντι της δικιάς μας σοσιαλδημοκρατικής πρότασης.

Άλλωστε, όπως έχει αποδειχθεί, με πρόσφατο παράδειγμα την άρνηση φορολόγησης των υπερκερδών των παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας, είναι εμφανής η πολιτική επιλογή.».

Ως προς τη στάση των υπόλοιπων κομμάτων απέναντι στην δυναμική που έχει αναπτύξει το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, η Ευαγγελία Λιακούλη επεσήμανε ότι «Το δικό μας κίνημα, όχι μόνο έβαλε πλάτη στην προσπάθεια αποφυγής της άτακτης χρεοκοπίας της χώρας, αλλά συνέβαλε, χωρίς επιτήδειες ουδετερότητες, στην απομάκρυνση της Χρυσής Αυγής από το Κοινοβούλιο.

Η δική μας πρόταση ενσωματώνει αυτό που αποτελεί βασικό πρόταγμα της εποχής, δηλαδή το κοινωνικό κράτος που έχει στο επίκεντρο στον Άνθρωπο και τις ανάγκες του, σε όλες τις καθημερινές του εκφάνσεις. Εμείς επιλέγουμε να στηρίξουμε τους σύγχρονους μη προνομιούχους, οι οποίοι καθόλουδεν ανακουφίζονται από τα ανεπαρκή μέτρα που λαμβάνει η Κυβέρνηση. Εάν θέλουμε να μιλάμε για την ευημερία των πολιτών, πρέπει να παράγουμε πολιτική, όχι μόνο να τη διαχειριζόμαστε, λαμβάνοντας υπόψη την κουλτούρα του Λαού».