Από το Επιμελητήριο Λάρισας ανακοινώνεται ότι:

Σε συνέχεια ανωτέρω αλληλογραφίας και ενημέρωσης μας από το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων – ΟΕΥ Βαρσοβίας, αποστέλλουμε συνημμένα, τα υπό (α’ και β’) σχετικά έγγραφα, αναφορικά με τον εν θέματι ζήτημα.

Από πλευράς μας, σημειώνεται ότι οι εισαγωγές της Πολωνίας από Ρωσία επικεντρώνονται κυρίως στις κατηγορίες των καυσίμων, άλλων πρώτων υλών (λιπάσματα, οργανικά και ανόργανα χημικά, σίδηρος και χάλυβας), ενώ από την Ουκρανία εισάγονται , σε μικρότερο βαθμό, ενδιάμεσα και καταναλωτικά αγαθά (αγροτικά, μεταποιημένα αγροτικά), μεταλλεύματα, ζωικά και φυτικά έλαια, ξυλεία, σίδηρος – χάλυβας.

Με βάση τον μέσο όρο εισαγωγών της Πολωνίας, περιόδου 2016-2021, υπάρχουν προοπτικές αύξησης  ελληνικών εξαγωγών, στην Πολωνία, στους ακόλουθους τομείςꓽ 

- χημικά προϊόντα (κωδικοί CN 28-38) και ειδικότερα σε φαρμακευτικά προϊόντα και σε οργανικά και ανόργανα χημικά

- αλουμίνιο (CN 42)

- διάφορα βιομηχανικά προϊόντα, όπως πλαστικά (CN 39), ενδύματα (CN 61-62), υποδήματα (CN 90-92)

- είδη διατροφής (CN 01-05, 07-23) όπως ιχθυηρά, φρούτα, καρποί και σπόροι, φυτικά έλαια.

Υπό (α’ και β’) σχετικά έγγραφα (το επισυναπτόμενο αρχείο μπορείτε επίσης να το κατεβάσετε από την ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Λάρισας)

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στο Γραφείο ΟΕΥ Βαρσοβίας (Επικεφαλήςꓽ κ. Αναστάσιος Μέμμος Σύμβουλος ΟΕΥ Α’)ꓽ Τηλ.ꓽ(+4822) 6229460, 6229461, 6229466 E-mailꓽecocom-warsaw@mfa.gr