Μήνυμα της προέδρου της Επιτροπής Ισότητας του Δ. Λαρισαίων και αντιδημάρχου κ. Ρίτας Απρίλη για την ημέρα της Γυναίκας:

Θα ήταν πολύ ωραίο σήμερα, Ημέρα αφιερωμένη στη γυναίκα να αναφερθούμε στη θέση της και στο ρόλο της στη σύγχρονη κοινωνία, στην αγάπη που προσφέρει, στο σεβασμό που της πρέπει και στους αγώνες που έκανε για την ισότητα, τη μόρφωση και την εργασία.  

Αλλά δυστυχώς, οι μέρες που ζούμε δεν αφήνουν τέτοια περιθώρια καθώς πλέον διακυβεύεται το σημαντικότερο ανθρώπινο δικαίωμα, το δικαίωμα της Ζωής. 

Οι εικόνες που προβάλλονται τις τελευταίες μέρες από τα ΜΜΕ με τις γυναίκες της Ουκρανίας να αγωνιούν για να διασώσουν τις οικογένειές τους και με τα παιδιά τους στην αγκαλιά να παίρνουν τον δρόμο της  προσφυγιάς αφύπνισαν σίγουρα τις γυναίκες σε όλον τον κόσμο και αυτόματα ταυτιστήκαμε συναισθηματικά με την αγωνία, το φόβο και την απελπισία τους. 

Επομένως, η σημερινή ημέρα πέρα από τον  αγώνα για την εξάλειψη των έμφυλων στερεοτύπων και της βίας κατά των γυναικών, που δυστυχώς είναι πάντα επίκαιρα, είναι  ένα μεγάλο κάλεσμα για αλληλεγγύη στο λαό που δοκιμάζεται από τον πόλεμο και για δράσεις προάσπισης της Ειρήνης.