Να προχωρήσει άμεσα ο ΕΛΓΑ στην καταγραφή των ζημιών που προκάλεσε ο παγετός του τελευταίου διαστήματος σε δενδρώδεις καλλιέργειες στο νομό Λάρισας, ζητά με δήλωσή του, ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Κόκκαλη: «Δυστυχώς οι αναφορές από πλήθος αγροτών σε περιοχές κυρίως των δήμων Τυρνάβου, Τεμπών και Αγιάς, δεν είναι καλές. Ο παρατεταμένος παγετός που επικράτησε κατά την κρίσιμη περίοδο της ανθοφορίας πολλών δεδρωδών καλλιεργειών, δείχνει να προκάλεσε ανεπανόρθωτες ζημιές σε χιλιάδες δένδρα.

Ροδάκινα, βερίκοκα που η περιοχή του Τυρνάβου παράγει καλύπτοντας το ένα τρίτο της εγχώριας παραγωγής, αλλά και μύγδαλα χτυπήθηκαν ξανά, για πολλοστή φορά τα τελευταία χρόνια από τις ακραίες κλιματολογικές συνθήκες.

Αυτονόητα ο ΕΛΓΑ οφείλει άμεσα να προχωρήσει σε εκτιμήσεις που όμως θα αποπνέουν δικαιοσύνη και δε θα παραπέμπουν στον τραγέλαφο που ζουν οι κερασοπαραγωγοί στην Ποταμιά της Αγιάς.

Επιπρόσθετα, οφείλει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να ξυπνήσει και να προχωρήσει άμεσα τη διαδικασία του κανονισμού του ΕΛΓΑ. Το επιτάσσουν οι δύσκολοι καιροί».