Στη Λάρισα βρίσκονται τα μέλη της Κριτικής Επιτροπής του Διεθνούς Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού Ιδεών που προκήρυξε ο Δήμος Λαρισαίων σε συνεργασία με τη Διεθνή Ενωση Αρχιτεκτόνων για την εξέταση των προτάσεων που κατατέθηκαν για την ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου του Α΄’ Αρχαίου Θεάτρου της Λάρισας. 

Τα μέλη της Επιτροπής, υποδέχθηκαν στην πόλη ο αναπληρωτής δήμαρχος Γιώργος Σούλτης και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτρης Τάχος, αφού ο Δήμαρχος Απόστολος Καλογιάννης βρίσκεται στην Αθήνα για υποθέσεις του Δήμου.  

Οι αρχιτέκτονες - μέλη της επιτροπής ξεναγήθηκαν από την προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων κ. Στ. Σδρόλια και τον επιβλέποντα του έργου της αναστύλωσης Γ. Καραγκούνη στο χώρο του Αρχαίου Θεάτρου καθώς και στα μνημεία του λόφου του Φρουρίου. Ακολούθως ξεκίνησε η διαδικασία της αξιολόγησης των περισσοτέρων από 50 ολοκληρωμένων προτάσεων που έχουν υποβληθεί η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί την ερχόμενη Παρασκευή.  

Σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ ο αναπληρωτής δήμαρχος κ. Γ. Σούλτης αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη σημασία του Διεθνούς Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού για την αναβάθμιση του περιβάλλοντος χώρου του σημαντικότερου μνημείου της πόλης, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι η διαδικασία ολοκληρώνεται μετά από ιδιαίτερη επιμονή της δημοτικής αρχής και παρά τα γραφειοκρατικά προβλήματα που υπήρξαν.

Την ιδιαίτερη χαρά του για το γεγονός ότι ο διαγωνισμός εισήλθε στην τελική του φάση , εξέφρασε και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και αρχιτέκτονας κ. Δημ. Τάχος. 

Εκ μέρους της Επιτροπής, δηλώσεις έκανε ο Καθηγητής Αρχιτεκτονικής κ. Αρης Σαπουνάκης, ο οποίος έχοντας γνώση της ιστορίας αποκάλυψης του Αρχαίου Θεάτρου, υποστήριξε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό το μνημείο για την πόλη της Λάρισας, όχι μόνο για τον τομέα του πολιτισμού αλλά και για την περαιτέρω οικονομική ανάπτυξη της πόλης.

Επίσης ο κ. Σαπουνάκης συνεχάρη όλους τους φορείς και τις αρχές της Λάρισας που τις τελευταίες δεκαετίες εργάστηκαν συστηματικά και μεθοδικά για την αποκάλυψη του Μνημείου, το οποίο ως γνωστόν βρίσκονταν θαμμένο κάτω από καταστήματα και κατοικίες.