Με ένα δυνατό ντέρμπι ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα (27/11) η δράση στη Super League 2, όπου για την 11η αγωνιστική του Α’ Ομίλου Λεβαδειακός και ΑΕΛ ήρθαν ισόπαλοι με σκορ 1-1 στο “Λάμπρος Κατσώνης”. Έτσι, οι Βοιωτοί παρέμειναν στο +5 από τους δεύτερους “βυσσινί”, οι οποίοι όμως έχουν ένα παιχνίδι λιγότερο.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Ιδανικό ξεκίνημα στο ματς για τον Λεβαδειακό, καθώς στο 9ο λεπτό ο Γιαννιώτας κέρδισε πέναλτι από τον Μαϊδανό, ο Νίκας ανέλαβε την εκτέλεση και “νίκησε” τον Σουλούκο από τα 11 βήματα για να κάνει το 1-0.

Οι γηπεδούχοι με “δράστη” τον Ρόμο στο 10′ και στο 12′ απείλησαν άλλες δύο φορές τα καρέ της ΑΕΛ, αλλά σε ισάριθμες περιπτώσεις οι προσπάθειες του επιθετικού των Βοιωτών πέρασαν λίγο έξω από την εστία του Σουλούκου.

Στο 26′ ο Ρόμο με κεφαλιά από κόρνερ του Μεχία έστειλε την μπάλα στην αγκαλιά του κίπερ των “βυσσινί”, οι οποίοι στο πρώτο μισάωρο του παιχνιδιού δεν δημιούργησαν καμία ευκαιρία.

Τίποτα δεν άλλαξε στα πρώτα 45 λεπτά, με τον Λεβαδειακό να κρατάει με σχετική ευκολία το προβάδισμα του και την ΑΕΛ να μην μπορεί να βρει κάποια απάντηση.

To δεύτερο μέρος ξεκίνησε με μία καλή στιγμή για την ΑΕΛ, αλλά ο Γκροφ απέκρουσε το ωραίο σουτ του Οτορμίν στο 47′. Ο Λεβαδειακός απάντησε στο 54′, αλλά το πλασέ του Κουάδρα από τα όρια της περιοχής ήταν αδύναμο και ο Σουλούκος μπλόκαρε εύκολα.

Η μεγαλύτερη στιγμή της Λάρισας στο ματς ήρθε στο 57′, με τον Πεντρόσο να πιάνει την κεφαλιά μέσα από την περιοχή έπειτα από σέντρα του Πλέγα, αλλά η μπάλα κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Γκροφ!

Τελικά η ΑΕΛ έφερε το ματς στα ίσα, χάρη στο ωραίο συρτό σουτ του Αντράντα εκτός περιοχής που κατέληξε στην αριστερή γωνία του ανήμπορου να αντιδράσει Γκροφ, για να γράψει το 1-1 στο 67′.

Στο 70′ ο Λεβαδειακός έχασε τρομερή ευκαιρία για να πάρει εκ νέου το προβάδισμα, με τον Ρόμο προ κενής εστίας να στέλνει την μπάλα άουτ!

Οι φιλοξενούμενοι παραλίγο να βρουν και δεύτερο τέρμα στο 79′, αλλά το σουτ του Κώστα Παπαγεωργίου μέσα από την περιοχή ήταν αδύναμο και κατέληξε στην αγκαλιά του Γκροφ.

Τίποτα δεν άλλαξε στη συνέχεια του ματς, με το ντέρμπι κορυφής στη Λιβαδειά να λήγει ισόπαλο με σκορ 1-1.

ΓΚΟΛ: 9′ Νίκας (πεν.) / 67′ Αντράντα

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 15′ Νίκας, 45′ Τσελεπίδης, 56′ Μεχία / 4′ Στάμου, 9′ Μαϊδανός, 33′ Θ. Παπαγεωργίου, 69′ Κοσονού

ΔΟΚΑΡΙ: – / 57′ Πεντρόσο

Λεβαδειακός (Nίκος Νιόπλιας): Γκροφ, Βίχος, Χάμοντ (63′ Μπελμόντε), Τσάπρας, Ρόμο (74′ Νικολιάς), Νίκας, Μεχία, Γιαννιώτας (74′ Λούα Λούα), Λιάγκας, Κουάδρα (63′ Πολέτο), Τσελεπίδης.

ΑΕΛ (Παύλος Δερμιτζάκης): Σουλούκος, Ηλιάδης, Στάμου (61′ Γιανναράκης), Θ. Παπαγεωργίου, Πλέγας, Μαϊδανός (61′ Νίνο), Κοσσονού (74′ Καλουτσικίδης), Αντράντα, Οτορμίν (62′ Κ. Παπαγεωργίου), Μαυριάς, Πεντρόσο (82′ Όγκμποε).

ertsports.gr