Στο One Channel, στην εκπομπή του δημοσιογράφου Τ. Χατζή, συμμετείχε η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη.

Στις ερωτήσεις για το σκάνδαλο των υποκλοπών, υπενθύμισε το ιστορικό των ενεργειών και πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, εκκινώντας από τον Ιούλιο του 2022 με την κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς του Προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη στον Άρειο Πάγο, ενώ ανέδειξε και το σκάνδαλο συγκάλυψης εκ μέρους της Κυβέρνησης, το οποίο εκτυλίχθηκε στη συνέχεια, με κορύφωση όσα έλαβαν χώρα στην Εξεταστική Επιτροπή της οποίας η ίδια υπήρξε μέλος. Δεν παρέλειψε, επίσης, να στηλιτεύσει τη σύμπραξη του κ. Βελόπουλου με την Κυβέρνηση της Ν.Δ. για τη σύνθεση της ΑΔΑΕ.

Όσον αφορά τα ερωτήματα για την Παιδεία, η Λαρισαία Βουλευτής υπογράμμισε πως «ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης πριν μία εβδομάδα στα Ιωάννινα πρότεινε συγκεκριμένο προγραμματικό πλαίσιο δώδεκα προτάσεων για ισχυρή Δημόσια Παιδεία, όπου περιλαμβάνεται και η εφαρμογή των δεκαέξι δεικτών ποιότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και η καθιέρωση Εθνικού Απολυτηρίου κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα». «Αρκετά με τα “κροκοδείλια δάκρυα” για το braindrain. Είναι αναγκαίο να διασφαλίσουμε τη διασύνδεση της γνώσης με την επαγγελματική ενασχόληση, να δίνουμε εργασιακές διεξόδους στα νέα παιδιά», τόνισε με έμφαση.

Στη συζήτηση περί ακρίβειας, η Γραμματέας της Κ.Ο. επισήμανε ότι «η Ελλάδα είναι δεύτερη Χώρα από το τέλος με τη χαμηλότερη αγοραστική δύναμη στην Ευρωπαϊκή Ένωση». Χαρακτήρισε «φαιδρά τα δήθεν μέτρα με τα ταμπελάκια μείωσης τιμών στα σούπερ μάρκετ», ενώ εστίασε στην έλλειψη ελέγχων, σημειώνοντας ότι «χρειαζόμαστε συστηματικούς διαρκείς ελέγχους στην αγορά».

«Η Κυβέρνηση δεν θέλει να καταπολεμήσει την αλματώδη ακρίβεια. Είναι ενδεικτικό πως ακόμα και ο Πρωθυπουργός ειρωνευόταν την πρότασή μας για μείωση του Φ.Π.Α. σε βασικά αγαθά, ενώ 21 κράτη –μέλη της Ε.Ε. έχουν προχωρήσει σε μείωση του Φ.Π.Α., ακόμα και σε μηδενισμό», ανέφερε η Ε. Λιακούλη, αναπτύσσοντας ιδιαίτερα την «επιτακτική ανάγκη λήψης μέτρων στήριξης του αγροδιατροφικού τομέα, ιδίως για την πληγωμένη Θεσσαλία, όπου αυτή τη στιγμή δεν βλέπει κανένα φως ελπίδας για τους καθημαγμένους αγρότες και κτηνοτρόφους».