Στη Βουλή έφερε η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, τα αιτήματα των μελισσοκόμων του Νομού Λάρισας, που σήμερα κατέβηκαν στο δρόμο, διεκδικώντας λύσεις στα μεγάλα προβλήματα που θέτουν πλέον ζήτημα επιβίωσής τους.

Στην Ερώτηση που κατέθεσε στο Κοινοβούλιο, η Λαρισαία Βουλευτής αναδεικνύει ότι «στο δρόμο κατεβαίνουν την 23η Φεβρουαρίου, οι μελισσοκόμοι του Νομού μας, αλλά και σε πανελλαδικό επίπεδο, πραγματοποιώντας κινητοποιήσεις διεκδίκησης λύσεων, στα προβλήματα που ταλανίζουν τον κλάδο. Είναι χαρακτηριστικό, πως ο Μελισσοκομικός Σύλλογος Λάρισας, σε Ανακοίνωσή του, στηλιτεύει “πλήρη αδιαφορία, στάση απαξίωσης και εμπαιγμό”».

Η Ε. Λιακούλη θέτει προς την Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, τις διεκδικήσεις των μελισσοκόμων του Τόπου μας, μεταξύ των οποίων, την ανάγκη έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης του κλάδου για την αντιμετώπιση του αυξημένου κόστους παραγωγής, καθώς και το αίτημα των μελισσοκόμων να δικαιούνται αγροτικό πετρέλαιο και να μειωθεί το κόστος της κιλοβατώρας.

Επιπλέον, επισημαίνει τις προτάσεις των μελισσοκόμων για να σταματήσουν οι “ελληνοποιήσεις” με εισαγόμενα και επικίνδυνα για την υγεία μέλια, για να ξεκινήσει η νέα ΚΑΠ, τις θέσεις τους αναφορικά με την κίνηση μελισσοκομικών φορτηγών, τη συνεργασία στις μεταφορές, τον καθορισμό κατώτατου ορίου γυρεόκοκκων στο μέλι, τη διόρθωση του μελισσοκομικού μητρώου, τη συμπερίληψη των μελισσοκόμων στην επιλεξιμότητα των σχεδίων βελτίωσης, καθώς και τη δημιουργία μελισσοκομικών πάρκων.

«Είναι απολύτως αναγκαία η έμπρακτη στήριξη των μελισσοκόμων, με άμεση αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματός τους, αλλά και ένα στρατηγικό σχέδιο πολύπλευρης αναβάθμισης της μελισσοκομίας, ώστε οι παραγωγοί μελιού και μελισσοκομικών προϊόντων να μην τελούν σε οικονομικό αδιέξοδο και καθεστώς αβεβαιότητας», τονίζει η Λαρισαία Βουλευτής, στη νέα αυτή Ερώτηση, που έρχεται σε συνέχεια αλλεπάλληλων κοινοβουλευτικών και δημοσίων παρεμβάσεων, που έχει πραγματοποιήσει για τον πρωτογενή τομέα και τον αγροτικό κόσμο.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Γραμματέας της Κ.Ο. και Βουλευτής Λάρισας καλεί την Κυβέρνηση της Ν.Δ. να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις για:

-Την άμεση και έμπρακτη στήριξη των μελισσοκόμων, με επαρκή οικονομική ενίσχυση, σε ρητά προσδιορισμένο χρόνο.

-Την επίλυση των προβλημάτων και την ικανοποίηση των διεκδικήσεων των μελισσοκόμων της Λάρισας, με συγκεκριμένες ενέργειες και σε σαφές χρονοδιάγραμμα.

-Το αναγκαίο στρατηγικό σχέδιο, για να μην εγκαταλείψουν οι μελισσοκόμοι την παραγωγή μελιού και μελισσοκομικών προϊόντων, για να αρθούν οι δυσκολίες, αλλά και για τη θωράκιση και ενίσχυση της ανθεκτικότητας της μελισσοκομίας.