Στη Βουλή έφερε η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, την αναστάτωση που επικρατεί, εξαιτίας της μη παράτασης του χρονικού διαστήματος υλοποίησης του Προγράμματος επαγγελματικής κατάρτισης εργαζομένων σε μικρές επιχειρήσεις ΛΑΕΚ 1-49 έτους 2022.

Στην Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, η Λαρισαία Βουλευτής επισημαίνει πως για το 2022, το χρονικό περιθώριο που έδωσε η Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη για την υλοποίηση των εγκεκριμένων προγραμμάτων, ήταν εξαιρετικώς ασφυκτικό έως ανέφικτο. Τούτο διότι, ενώ η σχετική Απόφαση της ΔΥΠΑ (τ. ΟΑΕΔ) πήρε Φ.Ε.Κ. την 10η Μαΐου, με την έναρξη υποβολής προτάσεων να ξεκινά τέλος Ιουλίου και την έγκριση των προγραμμάτων να ανακοινώνεται στα μέσα Νοεμβρίου, ως καταληκτική προθεσμία υλοποίησης των εγκεκριμένων προγραμμάτων ορίστηκε η 20η Δεκεμβρίου.

«Η μη υλοποίηση των προγραμμάτων ανατρέπει την επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί, φαλκιδεύει την προαγωγή της καινοτομίας και της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων, στερεί από τους καταρτιζόμενους το δικαίωμα στην εξειδικευμένη γνώση και, τελικά, θέτει σε κίνδυνο τη βιωσιμότητα πλήθους φορέων», υπογραμμίζει η Ε. Λιακούλη.

Επιπλέον, στην Ερώτηση υπογραμμίζεται πως «τόσο στο νομό Λάρισας όσο και ευρύτερα στην περιφέρεια Θεσσαλίας και πανελλαδικά, από συναρμόδιους και εμπλεκόμενους Φορείς έχει εγερθεί επανειλημμένως το αίτημα να παραταθεί η προθεσμία ολοκλήρωσης των προγραμμάτων, προκειμένου να διασφαλιστεί η υλοποίησή τους στο μέγιστο ποσοστό και με επιτυχία, ώστε κανένας δικαιούχος να μην στερηθεί των πολύτιμων εφοδίων που αυτά προσφέρουν».

Σε αυτό το πλαίσιο, η Γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ και Βουλευτής Λάρισας, ζητά από την Κυβέρνηση να ανταποκριθεί στο αίτημα της παράτασης και να δρομολογηθεί τάχιστα κάθε αναγκαία τροποποίηση του θεσμικού πλαισίου, ώστε σε κάθε περίπτωση να διασφαλιστεί η ομαλή και πλήρης ολοκλήρωση των εγκεκριμένων προγραμμάτων ΛΑΕΚ 1-49 έτους 2022.