«Έπρεπε να θρηνήσουμε τρεις νέους νεκρούς, τους τελευταίους μήνες, για να θεσμοθετήσει η κυβέρνηση τα οριζόντια –γι’ αυτό και άδικα-όσο και ‘’ξαναζεσταμένα’’ μέτρα του συζητούμενου νομοσχεδίου που υποτίθεται ότι θα ‘’επιλύσουν εφεξής και δια παντός’’ το μείζον ζήτημα της αθλητικής βίας», τόνισε στη Βουλή η Γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής και βουλευτής Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη, απευθυνόμενη στον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού κ. Γιάννη Βρούτση, συμπληρώνοντας ωστόσο πως «οι ‘’νέες’’ διατάξεις απέχουν πολύ από το να είναι ορθές και συγκεκριμένες –όπως αυτές που προτείνει το ΠΑΣΟΚ και η επιστημονική κοινότητα- καθώς έχουν αποτύχει ξανά στο παρελθόν».

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ τόνισε την ανάγκη εκπόνησης ενός ολοκληρωμένου εθνικού σχεδίου για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας, με έμφαση στις δράσεις πρόληψης και αξιοποίηση σημαντικών δομών και εργαλείων που ήδη υπάρχουν, όπως πχ τα Κέντρα Πρόληψης, που επιτελούν ένα σπουδαίο ρόλο σε πολλά κοινωνικά ζητήματα και σε όλους τους νομούς της επικράτειας.

Παράλληλα, η Ευαγγελία Λιακούλη δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα τεράστια προβλήματα των αγροτών του Θεσσαλικού κάμπου που έχουν κυριολεκτικά «γονατίσει» από την καθυστέρηση των αποζημιώσεων και την τεράστια αύξηση του κόστους παραγωγής που σε συνδυασμό με τη μειωμένη αγοραστική δυνατότητα των καταναλωτών, εξανεμίζουν κάθε προοπτική διατήρησης του ήδη πολύ μειωμένου αγροτικού εισοδήματος.

«Το βλέμμα μας είναι στραμμένο στην Εθνική Οδό, αλλά και γύρω από αυτή: στα χωριά και στις κοινότητες της Θεσσαλίας, αλλά και ολόκληρης της επικράτειας, όπου οι παραγωγοί μας δεν έχουν άλλον τρόπο ‘’ορατότητάς’’ τους από την κυβέρνηση, από τα μπλόκα. Η οργή τους δικαιολογημένη. Αλλά η οργή δεν είναι και τίποτα άλλο από θλίψη που εξωτερικεύεται, από τη στιγμή που η κυβέρνηση τους περιφρονεί, τους ξεχνά, τους θεωρεί ‘’δεδομένους’’».

Επιπλέον, η Ευαγγελία Λιακούλη στηλίτευσε την στάση της κυβέρνησης, σε σχέση με τις κλιμακούμενες αγωνιστικές κινητοποιήσεις των παραγωγών, ότι δήθεν είναι «υποκινούμενες από τα κόμματα της αντιπολίτευσης», αντί να παραδεχθεί πως τα όσα σχεδίασε για την στήριξη των αγροτών, είναι «συστηματικά λανθασμένα και δίχως στόχευση».

«Οι αγρότες νιώθουν τον εμπαιγμό της κυβέρνησης, η οποία τώρα υποτίθεται πως ξανανοίγει τη συζήτηση για το ΦΠΑ του αγροτικού πετρελαίου, όταν το μέτρο ως εξαγγελία συμπεριλαμβανόταν στο προεκλογικό πρόγραμμα της ΝΔ, ήδη, από το 2019! Και παράλληλα, η Θεσσαλία παραμένει κολλημένη στην ‘’ώρα μηδέν’’ του ‘’Daniel’’ και του ‘’Elias’’… 200.000 στρέμματα παραμένουν κάτω από τα νερά και η κυβέρνηση προσπαθεί ακόμη να αποφασίσει τι θα κάνει με όλους αυτούς τους Ανθρώπους που έχασαν τα σπίτια τους, τα χωριά τους, την καλλιεργήσιμη γη τους και βέβαια κάθε διάθεση να συνεχίσουν τη ζωή τους στην ελληνική ύπαιθρο… Παράλληλα, όταν οι αρμόδιοι υπουργοί της κυβέρνησης ‘’στριμώχνονται’’ σε κάποιο τηλεπαράθυρο αναρωτιούνται ‘’ρητορικά’’ για το ‘’που θα βρεθούν τα λεφτά;’’, προκειμένου να στηριχθεί ουσιαστικά ο πρωτογενής τομέας» υπογράμμισε η Ευαγγελία Λιακούλη για να συνεχίσει:

«Τα λεφτά θα βρεθούν από τα υπερκέρδη των σούπερ μάρκετ, της τάξης των 646 εκ. ευρώ, που τα δυόμιση τελευταία χρόνια αποστράγγισαν το πορτοφόλι των Ελλήνων καταναλωτών, αισχροκερδώντας εις βάρος τους. Τα λεφτά θα τα βρείτε από τα υπερκέρδη των τραπεζών, της τάξης των 3 δις ευρώ, που προήλθαν μόνο από τις υπερχρεώσεις εις βάρος των πελατών τους. Αλλά πώς αυτά να τα βρείτε, αφού έως τώρα έχετε επανειλημμένα αποδείξει πως είστε ‘’τροχονόμοι συμφερόντων’’ κυρίες και κύριοι της κυβέρνησης», κατέληξε χαρακτηριστικά η Γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ.