Κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, αποτελούμενο από τη Γραμματέας της ΚΟ και βουλευτή Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη, τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο Δημήτρη Μάντζο, τον βουλευτή Δράμας Αναστάσιο Νικολαϊδη και τη βουλευτή Λασιθίου Κατερίνα Σπυριδάκη, συναντήθηκε με αντιπροσωπεία των Ελλήνων Μελισσοκόμων, μεταξύ αυτών και του Συλλόγου Μελισσοκόμων Λάρισας, που διαμαρτύρονται για τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο μελισσοκομικός κλάδος στη χώρα στο πλαίσιο της εκδήλωσης διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν στο Σύνταγμα, ενώ παρέλαβαν ταυτόχρονα το ψήφισμα διαμαρτυρίας , με τα αιτήματα του κλάδου.

Μετά την συνάντηση η Γραμματέας της ΚΟ Ευαγγελία Λιακούλη, δήλωσε τα εξής:

« Το ψήφισμα που κατέθεσαν οι μελισσοκόμοι της χώρας είναι συνάμα κραυγή αγωνίας αλλά και οδηγός για τα μέτρα που οφείλει, άμεσα να λάβει η κυβέρνηση. Η ελληνική μελισσοκομία παράγει υψηλής ποιότητας προϊόντα και χρήζει προστασίας και υποστήριξης από το κράτος. Η κυβέρνηση δείχνει να αγνοεί τη σημασία της μελισσοκομίας για το περιβάλλον, τη βιώσιμη ανάπτυξη και την εθνική οικονομία.

Όμως δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο. Απαιτούνται άμεσες αποφάσεις για την επιβίωση του κλάδου και εφαρμογή ολοκληρωμένου σχεδίου για την ανάπτυξή του.

Οι μεγάλες καταστροφές των μελισσοκόμων, το τεράστιο κόστος παραγωγής, το αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο στο ύψος των πραγματικών αναγκών, ένα ειδικό πρόγραμμα στήριξης των μελισσοκόμων, ο εκσυγχρονισμός του θεσμικού πλαισίου και του ΕΛΓΑ, αλλά και μέτρα για την πλήρη ιχνηλασιμότητα του εισαγόμενου μελιού είναι τα βασικά αιτήματα του κλάδου που πρέπει άμεσα να επεξεργαστεί η Κυβέρνηση, καθώς πλέον τίθεται ζήτημα επιβίωσης του κλάδου.

Παράλληλα, οι μελισσοκόμοι ζητούν επανακαθορισμό του πλαισίου εισόδου τους στα δάση με τα «καπνιστήρια», που αποτελούν απαραίτητα εργαλεία δουλειάς τους και ήδη αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα με τις απαγορεύσεις που υφίστανται και χαρακτηρίζουν, αδικαιολόγητες. Δεσμευθήκαμε από την πλευρά μας να προωθήσουμε τα ζητήματα του κλάδου και να τα εντάξουμε στον κοινοβουλευτικό έλεγχο».