Τις ιδεολογικές προτεραιότητες και πολιτικές πρωτοβουλίες του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής προς όφελος της κοινωνίας στο επόμενο διάστημα, σκιαγράφησε η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, με παρέμβαση που πραγματοποίησε την Κυριακή στη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής.

Ειδικότερα, η Λαρισαία Βουλευτής υπογράμμισε πως «σε λίγο εισερχόμαστε στο 50ο έτος από την ίδρυσή μας, που συμπίπτει με έναν νέο κύκλο της Ιστορίας μας. Η μεγάλη Δημοκρατική Κεντροαριστερή Παράταξη, ώριμη πια, με τεράστιο μεταρρυθμιστικό έργο, με γνώση και εμπειρία, καλείται ξανά από τους πολίτες να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο ευθύνης. Αυτήν την καθοριστική στιγμή, ο νέος κύκλος για την Παράταξη είναι ένα μήνυμα καθαρό και καθημερινά πιο δυνατό. Επιστρέφουμε στο πολιτικό προσκήνιο και αναλαμβάνουμε -με τις πρωτοβουλίες, τις καθαρές θέσεις και το ιδεολογικό φορτίο μας – να οδηγήσουμε πάλι την Ελλάδα σε προοδευτική κατεύθυνση, να διασφαλίσουμε αξιοπρέπεια για τους πολλούς».

Επιπλέον, σημείωσε ότι «ο κ. Μητσοτάκης εμφανιζόταν ως ο πολυδύναμος εκσυγχρονιστής, αλλά αποδείχθηκε ο πολυμήχανος αναχρονιστής. Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση, στην οποία εμπόδιο εμείς δεν μπορούμε να μπούμε.

Εμείς προχωράμε σταθερά μπροστά. Χτίζουμε στέρεο οικοδόμημα εμπιστοσύνης. Δεν μας ενδιέφερε ποτέ να είμαστε επικοινωνιακός “τυφώνας”, “πυροτέχνημα” με πρόσκαιρη λάμψη της στιγμής. Αντιθέτως, ξετυλίγουμε την πολιτική του ορθού λόγου και του συγκεκριμένου. Oι πολίτες μας ακούν και μας σέβονται ξανά, διότι μιλάμε με τεκμηρίωση, κοστολόγηση, χωρίς υπεκφυγές, σε διαβούλευση με τους φορείς και την κοινωνία. Μ’ αυτόν τον τρόπο λειτουργεί και η Κοινοβουλευτική Ομάδας μας, την οποία, μαζί με μια εξαιρετική σύνθεση Βουλευτών, μαζί με τον Διευθυντή και τον Προϊστάμενο της Κ.Ο., έχω την τιμή να υπηρετώ από τη θέση της Γραμματέα».

Αναφερόμενη στον απολογισμό των διπλών εθνικών εκλογών και των αυτοδιοικητικών καλπών, η Ε. Λιακούλη σχολίασε πως «μόνο θετικό πρόσημο είχαν για το Κίνημά μας. Αυξήσαμε το ποσοστά μας κατά 50%, ανανεώσαμε σε μεγάλο βαθμό το πολιτικό μας δυναμικό, στηρίξαμε νικηφόρες προοδευτικές προσωπικότητες σε Δήμους και Περιφέρειες ορόσημα. Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις μας δικαιώνουν, μας κάνουν χαρούμενους, αλλά όχι επηρμένους. Είναι “αέρας στα πανιά” μας, όχι “αέρας στα μυαλά” μας. Πανηγυρισμοί και έπαρση δεν αρμόζουν ούτε στην ποιότητα της Παράταξής μας ούτε στους δύσκολους καιρούς που βιώνει η κοινωνία».

«Δίνουμε πολιτική μάχη αλλαγής, όχι πολιτική μάχη εξουσίας. Δεν θυσιάζουμε την πολιτική ουσία στο “βωμό” της επικοινωνίας. Δεν διολισθαίνουμε σε εκπτώσεις αρχών και αξιών. Επεξεργαζόμαστε λύσεις στα σοβαρά θέματα που “καίνε” τους πολίτες, όπως για την ακρίβεια, την ενεργειακή κρίση, την κλιματική κατάρρευση, το κόστος στέγασης, τη δημόσια υγεία, τη δημόσια παιδεία, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, την εξωτερική πολιτική. Και βεβαίως επιμένουμε στο πεδίο των θεσμών και της Δικαιοσύνης, με τη διαφορετική κουλτούρα σεβασμού, όπως έχουμε αποδείξει» περιέγραψε η Γραμματέας της Κ.Ο.

Επιπροσθέτως, προχώρησε σε ειδικότερες προτάσεις για τις πρωτοβουλίες και δράσεις που χρειάζεται να δρομολογηθούν άμεσα, για την εμβάθυνση της επαφής με τις τοπικές κοινωνίες, την άμεση συνεργασία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας με το κόμμα, τη δημιουργία ισχυρών δομών βάσης για βέλτιστη κοινωνική διεύρυνση. Εστίασε ιδιαίτερα στο σχέδιο δράσης όσον αφορά περιοχές πληγείσες από φυσικές καταστροφές, όπως βεβαίως η Θεσσαλία, αλλά και ο Έβρος.

«Απευθύνουμε ένα κάλεσμα συμπόρευσης στους πολίτες, για τη δημιουργία ισχυρού πλειοψηφικού πόλου, ενός αντίπαλου πόλου στην επικίνδυνη μονοκρατορία του κ. Μητσοτάκη. Στόχος μας να πείσουμε το Λαό ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι, να “σπάσουμε” αυτήν την ισοπεδωτική λογική που οδηγεί στη διόγκωση της αποχής», επισήμανε η Ε. Λιακούλη, ενώ με ξεχωριστή έμφαση τόνισε ότι «δεν μπορούμε να ενσωματώσουμε αυτούς που πρόσβαλαν και πλήγωσαν την Δημοκρατική Παράταξη, τους γυρολόγους, εκείνους που ψάχνουν πάντα “σημαία ευκαιρίας”, αυτούς που είπαν βαριές κουβέντες. Δεν χρειαζόμαστε τις γνωστές –είτε κεντρικά , είτε τοπικά- “περσόνες”.

Το κάλεσμά μας αφορά στους απλούς πολίτες και σε όλα τα στελέχη που θέλουν, μπορούν, αγωνιούν και αισθάνονται. Το ΠΑΣΟΚ ανέκαθεν είναι Κίνημα Λαού, τη δύναμή του την αντλεί από την αγάπη του κόσμου και την αξιοποιεί για την κοινωνία και την πατρίδα».