Σε ανακοίνωση της βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, για την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Λάρισα επισημαίνονται τα εξής:

“Ο Πρωθυπουργός της χώρας, Κυριάκος Μητσοτάκης, επισκέφθηκε τη Λάρισα και δημιούργησε μια κινητοποίηση στην πόλη και κατ’επέκταση στο νομό μας.

Είμαι από αυτές που σταθερά και διαχρονικά πιστεύω ότι η επίσκεψη κάθε πολιτικού αρχηγού στον τόπο μας, μόνο θετικό πρόσημο έχει, διότι ακούν, βλέπουν και αντιλαμβάνονται με τις δικές τους αισθήσεις, όλα όσα ίσως δύσκολα κανείς μπορεί να τους μεταφέρει.

Κάθε φορά λοιπόν που κάποιος αρχηγός έρχεται, χαιρετίζω ανυπόκριτα την έλευσή του στο νομό μας.

Ωστόσο, όταν ο Πρωθυπουργός έρχεται στο νομό, σε χρόνο ΜΗ προεκλογικό – άλλωστε ο ίδιος διαβεβαίωσε και πάλι από τη Λάρισα, ότι οι εκλογές θα ανακοινωθούν στην ώρα τους – , θα περίμενε κανείς ότι θα επιχειρούσε να λειτουργήσει ως Πρωθυπουργός της χώρας και όλων των πολιτών και όχι ως κομματάρχης -αρχηγός, με αναφορά μόνο σε όσους τον ψηφίζουν .

Αυτή όμως ήταν η καθαρή επιλογή του στην επίσκεψή του.

Γι’αυτό το λόγο και λειτούργησε σε απολύτως αποστειρωμένο πολιτικό περιβάλλον – είμαι σίγουρη ότι ακόμη και το σκυλάκι που συνάντησε στην οδό Παπαναστασίου, δεν ανήκε στα …άγρια αδέσποτα.

Συνοδευόταν διαρκώς από ομογάλακτους πολιτικούς παράγοντες – αυτό λογικό!- , συναντήθηκε με κομματικά στελέχη – κι αυτό λογικό!- , δημιούργησε όμως γεγονότα ΜΟΝΟ με ανθρώπους του κόμματός του – αυτό, μη λογικό!

Και ακριβώς κατά τον τρόπο αυτό ο Πρωθυπουργός της χώρας , έχασε…

Έχασε μια λαμπρή ευκαιρία να καταλάβει ο ίδιος τον νομό μας, να νιώσει και να αντιληφθεί τις ανάγκες μας.

Έχασε την ευκαιρία να συναντήσει από κοντά, τους Ανθρώπους του πραγματικού κόσμου.

Έχασε την ευκαιρία να επισκεφθεί ο ίδιος το Δαμάσι και τις οικογένειες που είναι στα κοντέινερ εδώ και δύο χρόνια, απελπισμένοι και ξεχασμένοι.

Έχασε την ευκαιρία στον Πλατύκαμπο, τη γενέτειρά μου, να συναντηθεί με τον αγροτικό κόσμο, τους παραγωγούς στα χωράφια, να του δείξουν τις δεκάδων χιλιάδων ευρώ καρτέλες οφειλών τους, εξαιτίας του αυξημένου κόστους παραγωγής και των χαμηλών τιμών των προϊόντων.

Έχασε την ευκαιρία να συναντηθεί με τους μικρομεσαίους επαγγελματίες και επιχειρηματίες και να ακούσει για τον Γολγοθά τους

Έχασε την ευκαιρία να δει τους νέους ανθρώπους του νομού, που αναζητούν εργασία και κίνητρα, για να μη φύγουν από τον τόπο μας

Έχασε την ευκαιρία να ξεναγηθεί στον Πύργο Χαροκόπου και να δει από κοντά πόσο σπουδαίο είναι αυτό που κινδυνεύει οριστικά να χαθεί και γιατί επιμένω στην υπουργό του, ότι πρέπει να σωθεί.

Έχασε την ευκαιρία να καλέσει όλους τους βουλευτές του νομού και να τους παρουσιάσει το σχέδιό του για τη «Θεσσαλία του 2030».

Έχασε τελικά την ευκαιρία να κάνει την πορεία του στο λαό, λιτά, απέριττα, ως ένας ηγέτης που νοιάζεται να μάθει την αλήθεια, που θέλει να ακούσει τα χρήσιμα και όχι τα ωραία, που θέλει να ανοίξει τους ορίζοντες, να δημιουργήσει δημόσιο διάλογο, να απελευθερώσει όλες τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου και έτσι να κάνει τη μεγάλη διαφορά .

Έχασε την ευκαιρία να ακούσει τους πολλούς , παρά την ιστορική ρήση ότι «ο ηγέτης ακούει όλους τους άλλους και μιλάει τελευταίος»

Αυτή όμως ήταν ρήση και συνάμα αντίληψη του Νέλσον Μαντέλα, οπότε …λογικό!”.