Παρέμβαση πραγματοποίησε με την ευκαιρία της εκδήλωσης ενόψει της νέας χρονιάς του πραγματοποίησε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Λάρισας, η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής και βουλευτής Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη, η οποία στο σύντομο χαιρετισμό της επεσήμανε τα εξής:

«Βρίσκομαι κοντά σας, για να ευχηθώ μια καλή και ευλογημένη χρονιά σε όλους και σε όλες, αλλά και να συγχαρώ τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Λάρισας που μας κάνει υπερήφανους, για την επιστημοσύνη του, για την αλληλέγγυα προσφορά του στον αδύναμο, ασθενή συνάνθρωπό μας, αλλά και τη μαχητικότητά του.

Η συγκυρία, όχι μόνο γενικά –όπως όλοι γνωρίζουμε- αλλά και σε σχέση με την κυβερνητική πολιτική για το φάρμακο είναι εξαιρετικά δύσκολη, αφού επιτράπηκε ξανά η σχεδόν άνευ όρων εξαγωγών κρίσιμων - και χωρίς επάρκεια - φαρμάκων για την ελληνική αγορά, σε άλλες χώρες της Ε.Ε., όπου η τιμή τους είναι πολλαπλάσια.

Τι λέει, όμως, η συγκεκριμένη κυβερνητική πολιτική, με απλά λόγια; Πως οι φαρμακοποιοί της χώρας και το λειτούργημα που επιτελούν στους ασθενείς που τους επισκέπτονται, έχουν-για την ίδια- πολύ μικρότερη σημασία από τα κέρδη των μεγάλων φαρμακοβιομηχανιών και των εμπόρων φαρμάκων.

Σε πολιτικές, ωστόσο, αυτού του είδους, με τόσο ξεκάθαρο ταξικό πρόσημο, απαιτείται από όλους μας αντίσταση με κάθε τρόπο και μέσο.

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Λάρισας δεν μάσησε τα λόγια του – είπε τα πράγματα με το όνομά τους.

Καταδίκασε, όπως καταδικάζουμε όλοι την κυβερνητική πολιτική επιβολής εμβολιασμών για τον κορονοϊό, σε φαρμακεία, με αμοιβή που θα καταβάλλει στο φαρμακοποιό ο ασθενής, χωρίς όμως καμία αποζημίωση για την παρεχόμενη ειδική υπηρεσία και βέβαια σε αντίθεση με την υποτιθέμενα ‘’εθνική πολιτική δωρεάν εμβολιασμών’’ που η ίδια η κυβέρνηση της ΝΔ θέσπισε για την ανθεκτικότητα της κοινότητας έναντι της νόσου.

Αλλά και στο επίπεδο της εθελοντικής προσφοράς, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Λάρισας, τα μέλη του και η διοίκησή του ‘’έχουν θέσει ψηλά τον πήχη’’.

Θυμίζω την εξαιρετικά πολύτιμη, πρόσφατη σύμπραξή τους στις δράσεις του Εθελοντικού Δικτύου ‘’Κανείς Μόνος’’, προκειμένου να δημιουργηθεί επιτέλους ο Ξενώνας Καρκινοπαθών Ασθενών Τελικού Σταδίου στη Λάρισα.

‘’Βάζουμε πλάτη’’, λοιπόν, και την καινούρια χρονιά και δεν ξεχνούμε τους μεγάλους στόχους της ζωής που είναι η Αλληλεγγύη, η Σύνδεσή μας και η Ανάπτυξη Σχέσεων και Συνεργειών Αγάπης για τον συνάνθρωπο, που φυσικά ξεπερνούν τα ‘’κόμματα’’ και τα ‘’χρώματα’’.

Ξαναβρίσκουμε κοινούς Τόπους Δημιουργίας, ανεξαρτήτως θέσεων πολιτικής, κοινωνικής και οικονομικής εκκίνησης.

Γιατί πάνω από όλα πρέπει να είμαστε Άνθρωποι - με το ‘’Α’’ Κεφαλαίο.

Υγεία, δύναμη, προκοπή και κάθε ευλογία στα σπιτικά σας»