Με το Χριστουγεννιάτικο μήνυμά της η Γραμματέας  της ΚΟ ΠΑΣΟΚ –ΚΙΝΑΛ και βουλευτής Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη, στέλνει τις ευχές της και επισημαίνει το νόημα των φετινών Χριστουγέννων, αναφέροντας τα εξής:

«Τα Χριστούγεννα είναι η γιορτή της χαμένης μας παιδικότητας, γιατί η θαλπωρή τους μας ξυπνά μνήμες που όλη την υπόλοιπη χρονιά ίσως θεωρούσαμε ξεχασμένες από καιρό.

Όλα συνηγορούν στην αναγέννηση της μνήμης και στην επανάληψη του παλιού βιώματος ‘’στο τώρα και στο σήμερα’’: δέντρα γιορτινά, πολύχρωμα λαμπάκια, αστραφτερά στολίδια, αναμμένα τζάκια και σόμπες, τα οικογενειακά και φιλικά τραπέζια που κρατάνε ώρες.

Τι και αν η κυβέρνηση κάνει ελάχιστα, εδώ και δυο χρόνια, για να …τιθασεύσει τις τιμές στην αγορά.

Όλοι και όλες μας, άλλος από το υστέρημα, άλλος από το περίσσευμά του θα καταφέρει να στήσει το γιορτινό τραπέζι, έστω και πιο φτωχό απ’ ό,τι παλαιότερα, ωστόσο λαμπερότερο απ’ ό,τι τις καθημερινές ημέρες.

Είναι ζήτημα σχεδόν ‘’επιβίωσης’’ και ‘’στοιχήματος’’ για ολόκληρη τη νέα χρονιά το να επαναλάβει κανείς αυτές τις άγιες ημέρες, τα Χριστούγεννα της παιδικής μας μνήμης, τα Χριστούγεννα των μεγάλων αγκαλιών, τα Χριστούγεννα των χαρούμενων προσώπων, των πλατιών χαμόγελων, των ορθάνοιχτων καρδιών και των ορθάνοιχτων σπιτιών.

Οι ιερές έννοιες της φιλοξενίας, της συνάντησης, της συνύπαρξης, της εμπιστοσύνης στους άλλους και της πίστης ότι η καλοσύνη και η γενναιοδωρία τελικά πάντα επικρατούν, μας πλημμυρίζουν και λαμποκοπά το είναι μας.

Γι’ αυτό είναι πολύτιμα τα Χριστούγεννα.

Γιατί μας θυμίζουν ότι δεν είμαστε μόνοι, γιατί μας θυμίζουν ότι η αντίληψη για εμάς και τον εαυτό μας ενισχύεται, όταν μας αντικρίζουμε μέσα από τα μάτια των άλλων Ανθρώπων. Υπάρχουν, ωστόσο, Άνθρωποι στον Τόπο μας που φέτος δεν θα καταφέρουν να κάνουν Χριστούγεννα.

Πάντοτε υπήρχαν Άνθρωποι «αναγκεμένοι», αλλά ποτέ δεν ήταν τόσο πολλοί.

Ο σεισμός στο Δαμάσι πριν από δυόμισι χρόνια, οι θεομηνίες Daniel και Elias με τις βιβλικές πλημμύρες φέτος τον Σεπτέμβριο, μας πήραν πολλά: ζωές, σπίτια, καλλιέργειες, ζώα, επιχειρήσεις.

Οι απώλειες των συμπολιτών μας έγιναν και δικές μας απώλειες.

Γιατί κανένας δε μένει πραγματικά αλώβητος, όταν αλλάζει ο ίδιος ο γεωμορφολογικός χάρτης της περιοχής του, όταν οι Άνθρωποι πονούν και η ζωή σταματά...

Κανένας δε μπορεί να μείνει ασυγκίνητος, όταν οι συντοπίτες του γίνονται ‘’πρόσφυγες’’ στον ίδιο τους τον τόπο, όταν στεγάζονται σωρηδόν σε προσφυγικές δομές, σε σπίτια συγγενών και φίλων, σε containers.

Όταν οι κόποι μιας ζωής και το μέλλον προσπαθούν να χωρέσουν σε ένα μίζερο παρόν, σε ένα παρόν που η Πολιτεία και η Κυβέρνηση οφείλει να δει κατάματα και γενναία, πόσο μάλλον αποτελεσματικά.

Αυτά τα Χριστούγεννα ας θυμηθούμε όλους αυτούς τους συν-Ανθρώπους μας και ας προσπαθήσουμε, με τα έστω πενιχρά μας μέσα να σταθούμε πλάι τους, με όποιον τρόπο μπορεί κανείς και καθεμιά.

Αυτά τα Χριστούγεννα ας αφήσουμε την Πίστη μας και την Παράδοσή μας, να γίνουν ζώσα πραγματικότητα και οδηγοί αλληλεγγύης.

Ας επιτρέψουμε να μεταμορφωθούν σε μια ζεστή αγκαλιά που μας κρατά όλους μαζί κοντά, στα δύσκολα και στα εύκολα, στα μεγάλα και στα μικρά.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ - #Κανείς Μόνος !»