Σε ανακοίνωση του αντιπροέδρου της ΔΕΥΑΛ κ. Δημ. Μαβίδη αναφέρονται τα εξής: 

"Δικαίωση αποτελεί η Έκθεση Αυτοψίας της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Θεσσαλίας σχετικά με τα επίπεδα ρύπανσης του Πηνειού από τον Βιολογικό Καθαρισμό της Λάρισας.

Οι άοκνες προσπάθειες των αρμόδιων Υπηρεσιών της ΔΕΥΑΛ, οι οποίες συνεργάστηκαν άψογα, και κυρίως η Διεύθυνση Περιβάλλοντος, με την συμβολή συνεργατών, που πρόσφεραν αφιλοκερδώς την τεχνογνωσία τους και ανθρώπινο επιστημονικό προσωπικό, ώστε άμεσα να επαναλειτουργήσουν οι Βιολογικοί της, και ιδιαίτερα της Λάρισας δικαιώνονται από τα αποτελέσματα των μετρήσεων της αρμόδιας διεύθυνσης της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Με αίτημα της ΔΕΥΑΛ, παρελήφθη το πόρισμα της αυτοψίας που διενεργήθηκε μετά από καταγγελίες, προκειμένου να διαπιστωθεί το αν η ΕΕΛ Λάρισας ρυπαίνει τα ύδατα του Πηνειού και αποτελεί «υγειονομική βόμβα» για την πόλη μας – όπως με απερίσκεπτη ευκολία «καταγγέλθηκε» μέσα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Από το πόρισμα προκύπτει ξεκάθαρα ότι δεν υπήρξε καμία υπέρβαση των ορίων που ορίζονται από την ΑΕΠΟ λειτουργίας της, καθώς και από τα αποτελέσματα της δειγματοληψίας δεν προκύπτει συμβολή της ΕΕΛ στην ποιότητα υδάτων του Πηνειού, όπως και ένδειξη ρύπανσης που να συναρτάται με τα απόβλητα που επεξεργάζεται.

Επίσης, λαμβάνοντας υπόψη τις συγκεκριμένες παραμέτρους δεν προκύπτει υποβάθμιση της ποιότητας των υδάτων του Πηνειού ποταμού, η οποία να προκύπτει από την υπέρβαση, των ορίων στις παραμέτρους της ΑΕΠΟ, στην έξοδο του βιολογικού και στο ποτάμι. Τα πορίσματα αυτά επιβεβαίωσαν πλήρως και τα εργαστηριακά αποτελέσματα που διενεργεί και η ΔΕΥΑΛ από την πρώτη στιγμή.

Οφείλουμε να ενημερώσουμε τους δημότες μας, ώστε να καθησυχάσουν για ακόμη μία φορά και να τους προτρέψουμε να κλείνουν τα αυτιά σε αόριστες και ανυπόστατες καταγγελίες. Από την πρώτη στιγμή της κακοκαιρίας DANIEL η ΔΕΥΑΛ πραγματοποιούσε εκατοντάδες δειγματοληψίες καθημερινά για να διασφαλίσει την ποιότητα του πόσιμου νερού, καθώς και να ελέγχει τυχόν ρύπανση του Πηνειού. Ο Βιολογικός της ΔΕΥΑΛ δεν σταμάτησε ούτε μία στιγμή να δέχεται τα λύματα της πόλης.

Χωρίς να ζητηθεί, σε οποιαδήποτε χρονική στιγμή, επίσημη ενημέρωση από την ΔΕΥΑΛ για τις ενέργειές της και για την κατάσταση που κλήθηκε να διαχειριστεί, κάποιοι διέσπειραν συστηματικά ψεύδη και παραπληροφόρηση, με σκοπό να αποκομίσουν προσωπικό όφελος.

Κατανοούμε πλήρως τον πόνο των πληγέντων, όμως θα είμαστε απέναντι σε πρακτικές που βασίζονται στην κοινή συκοφαντία.

Ακόμα μια προσπάθεια χειραγώγησης και εκφοβισμού της κοινής γνώμης, διασποράς ψευδών ειδήσεων και δημιουργίας κλίματος πανικού και ανησυχίας στους πολίτες, προκειμένου να εκμεταλλευτούν εκλογικά τον ανθρώπινο πόνο, έπεσε στο κενό.

Αποδείχθηκε πως τα μόνα λύματα από τα οποία κινδύνευσε η Λάρισα, ήταν τα fake news που διακινήθηκαν στις πλάτες των πολιτών που αγωνιούσαν για την υγειονομική κατάσταση της πόλης.

Πολιτικές πρακτικές που προκαλούν πανικό στους δημότες της Λάρισας, δυσφημούν την πόλη μας και τις δημοτικές επιχειρήσεις της πανελλαδικά, ταυτίζονται με ψευδής και ανυπόστατες καταγγελίες δημάρχου όμορου δήμου, καταδεικνύουν πολιτικές που δεν συνάδουν με το πολιτικό πολιτισμό, αλλά ταυτόχρονα επιβεβαιώνουν και την ανεπάρκεια αυτών που διεκδικούν την ψήφο των πολιτών.

Βρισκόμαστε εδώ για να υπηρετούμε την πόλη και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε με σταθερότητα και με υπευθυνότητα όπως πάντα."