Συνάντηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου Κ. Ιερώνυμου με τον Πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λάρισας πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Μητρόπολη για το συντονισμό των κινήσεων και των δράσεων που θα πραγματοποιηθούν από κοινού το προσεχές διάστημα σχετικά με την πολυθεματική διοργάνωση του «ΜΑΖΙ ΜΙΑ ΑΓΚΑΛΙΑ» που λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο στην πόλη μας.

Το «ΜΑΖΙ ΜΙΑ ΑΓΚΑΛΙΑ» αποτελεί πλέον θεσμό για τη Λάρισα και διοργανώνεται από το Φαρμακευτικό Σύλλογο Λάρισας, τον Ιατρικό Σύλλογο Λάρισας, τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Λάρισας, το Κέντρο Πρόνοιας Περιφέρειας Θεσσαλίας, το Δήμο Λαρισαίων και την Περιφέρεια Θεσσαλίας, με σκοπό την ανάδειξη της αξίας της πρόληψης, την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε ζητήματα που αφορούν την υγεία τους και τη δημιουργία πιο ισχυρών βάσεων αλληλεγγύης και εθελοντισμού στην κοινωνία μας.

Συμμετέχουν οι Σύλλογοι ασθενών, Πανεπιστημιακές κλινικές, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταύρος, ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων, το Όραμα Ελπίδας, ο ΟΚΑΝΑ και το Χαμόγελο του Παιδιού και πραγματοποιούνται παράλληλες δράσεις με συλλογή αίματος, δωρεάν εξετάσεις προληπτικής ιατρικής, εκπαίδευση στις πρώτες βοήθειες, τεστ ισορροπίας και μνήμης, μέτρηση σακχάρου, επισκέψεις σχολείων και συζήτηση με κοινωνιολόγους και ψυχολόγους, παρασκευή υγιεινού γεύματος, προώθηση της αξίας της σωματικής άσκησης, παιδικές δραστηριότητες και πολλά άλλα.

Οι εκδηλώσεις συμπίπτουν με την εορτή του πολιούχου της Λάρισας Αγίου Αχιλλείου, αφού θα πραγματοποιηθούν το διάστημα από 11 ως και 17 Μαΐου. Η Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου παρέχει την αιγίδα της, στηρίζει έμπρακτα την πρωτοβουλία του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λάρισας και όλες τις παραπάνω δράσεις και έρχεται αρωγός με κάθε μέσο για την άψογη πραγματοποίηση της.