Άλλοι δύο Λαρισαίοι έπεσαν θύματα απάτης, με διαφορετικά ωστόσο προσχήματα το περασμένο Σαββατοκύριακο, με τους άγνωστους δράστες να εξοικονομούν σοβαρά χρηματικά ποσά.

Από μια 71χρονη Λαρισαία έκλεψαν 20.000 ευρώ, ενώ από τους τραπεζικούς λογαριασμούς ενός 56χρονου Λαρισαίου, με εννέα μεταφορές, εκταμίευσαν 34.364 ευρώ.

Η 71χρονη εξαπατήθηκε το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου όταν της ζητήθηκαν 58.000 ευρώ προκειμένου να χειρουργηθεί κατ’ επειγόντως η κόρη της. Οι απατεώνες ...συμβιβάστηκαν τελικά με το ποσό των 20.000 ευρώ το οποίο παρέλαβε μια άγνωστη γυναίκα σε είσοδο πολυκατοικίας στο κέντρο της Λάρισας. 

Ο 56χρονος εξαπατήθηκε προχθές το μεσημέρι από άγνωστο ο οποίος του συστήθηκε ως δήθεν υπάλληλος του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, λέγοντάς του ότι είναι δικαιούχος επιδόματος (market pass) για την αντιμετώπιση του πληθωρισμού. Ο 56χρονος πείστηκε, με αποτέλεσμα από δύο λογαριασμούς του και με εννέα διαδοχικές πράξεις και σε ισάριθμους τραπεζικούς λογαριασμούς τρίτων, να μεταφερθούν 34.364 ευρώ.

Οι δύο απάτες καταγγέλθηκαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας που ερευνά τις υποθέσεις. Στο πλαίσιο αυτό -σύμφωνα με πληροφορίες- αστυνομικοί της Ασφάλειας Λάρισας προσήγαγαν χθες βράδυ έναν 42χρονο υπήκοο Βουλγαρίας ο οποίος βρέθηκε στα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα στον Προμαχώνα Σερρών να έχει στη διάθεσή του μια σακούλα με 20.000 ευρώ σε δεσμίδες.

Λ.Ε. kosmoslarisa.gr (Με πληροφορίες από Β. Κακάρα, Ελευθερία)