Όμορφες μουσικές στιγμές χάρισε στο φιλόμουσο κοινό του δήμου Τεμπών η 14η Συνάντηση Χορωδιών που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 30 Μαρτίου 2024 και ώρα 7.00 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου Συκουρίου.

Στην έναρξη της εκδήλωσης απηύθυνε χαιρετισμό η Πρόεδρος του Μουσικού Συλλόγου Περιοχής Συκουρίου, κα Λαμπρινή Παπάζογλου, η οποία αφού καλωσόρισε τους επισήμους και τους θεατές, αναφέρθηκε ότι η αποψινή βραδιά είναι αφιερωμένη στην εκλιπούσα χορωδό, μέλος του Μουσικού Συλλόγου Περιοχής Συκουρίου, αείμνηστη Κωνσταντινιά Γώγου. Ευχαρίστησε την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Π.Ε. Λάρισας και τον Δήμο Τεμπών για την συνδιοργάνωση της εκδήλωσης.

Ακολούθως, χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Γιώργος Μανώλης, ο οποίος συνεχάρη τον Μουσικό Σύλλογο για την τόσο σημαντική μουσική εκδήλωση, η οποία αποτελεί πλέον θεσμό για τον Δήμο Τεμπών, τονίζοντας ότι αναγνωρίζοντας τη ζωογόνο δύναμη του Πολιτισμού, στηρίζουμε με συνέπεια πολιτιστικές εκδηλώσεις υψηλής ποιότητας και αισθητικής και χαίρομαι ιδιαίτερα που αγκαλιάζονται με ενθουσιασμό απ’ όλους.

Το Μουσικό πρόγραμμα άρχισε με την Μικτή χορωδία Αγίου Αθανασίου Κοζάνης υπό την διεύθυνση της μαέστρου Σοφίας Ρούσα, ερμηνεύοντας  τραγούδια των Νίκου Γκάτσου, Λευτέρη Παπαδόπουλο,  Μάνου Λοϊζου και Μίκη Θεοδωράκη.

Ακολούθησαν,  η  Μικτή χορωδία Δήμου Σοφάδων, η Μικτή χορωδία Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Φωνή των Μακεδόνων» και τέλος η Μικτή χορωδία Μουσικού Συλλόγου Περιοχής Συκουρίου, υπό την διεύθυνση των Νίκου Γιαννέλου, Χρόνη Νότα και Παναγιώτη Μπαλανίκα αντίστοιχα, ερμήνευσαν μερικά απ’ τα ωραιότερα τραγούδια που γράφτηκαν από τους Γιάννη Μαρκόπουλο, Κώστα Γιαννίδη, Μιχάλη Σουγιούλ, Μάνου Χατζηδάκι, Διονύση Σαββόπουλο και Σταύρου Κουγιουμτζή.

Τιμητικές πλακέτες και τοπικά προϊόντα προσφέρθηκαν στις  φιλοξενούμενες χορωδίες.

Το θερμό χειροκρότημα των θεατών δικαίωσε τις προσπάθειες των χορωδών των τεσσάρων χορωδιών.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο αιδεσιμολογιώτατος πατέρας Γεώργιος,  ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Γιώργος Μανώλης, ο  Αντιδήμαρχος  κ. Παναγώτης Γκατζόγιας, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Χρήστος Κρικώνης, ο Πρόεδρος της δημοτικής Κοινότητας Συκουρίου κ. Μιχάλης Γκουντής και η  σύμβουλος της δημοτικής Κοινότητας Συκουρίου κα Κωνσταντίνα Καρδαρά.

Ακόμη, την εκδήλωση τίμησαν πρώην δήμαρχοι και κοινοτάρχες, εκπρόσωποι φορέων και πλήθος κόσμου και φίλοι των χορωδών που με το χειροκρότημά τους έδωσαν ώθηση στους χορωδούς.

Την παρουσίαση της εκδήλωσης επιμελήθηκε η κα Δέσποινα Πασαπόρτη.