Στο Κιλελέρ, με τρακτέρ και με μηχανοκίνητη πορεία θα τιμήσουν οι αγρότες τη θυσία των Θεσσαλών κολίγων, την Κυριακή 10 Μαρτίου, στις 12 το μεσημέρι.

Από τη Λάρισα, οι αγρότες θα κατευθυνθούν με τρακτέρ στον χώρο του μνημείου, ενώ από την Καρδίτσα οι αγρότες θα συγκεντρωθούν στις 11 π.μ στον κόμβο της Ιτέας και θα συγκροτήσουν μια αυτοκινητοπομπή με αγροτικά οχήματα προς το Κιλελέρ.

Στον τόπο της θυσίας αναμένεται να σχηματισθεί μια μεγάλη συγκέντρωση, καθώς θα καταφτάσουν και αντιπροσωπείες αγροτών από άλλες περιοχές της χώρας.

Την Κυριακή οι αγρότες από το Κιλελέρ θα στείλουν το μήνυμα: «Ο αγώνας συνεχίζεται, η κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά μας». Ένα αγωνιστικό μήνυμα που τη Δευτέρα θα μεταφερθεί στη συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυρ. Μητσοτάκη, με τους εκπροσώπους των Θεσσαλών αγροτών στην Αθήνα, με βασικό θέμα τις συνέπειες στη Θεσσαλία από τις πλημμύρες.

Η αντιπροσωπεία των θεσσαλικών μπλόκων θα έχει την έμπρακτη στήριξη των αγροτών της Αγιάς που την ίδια ώρα με τη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου (στις 11 π.μ.) θα πραγματοποιούν συλλαλητήριο, των αγροτών των Τρικάλων που έχουν τρακτέρ στον κόμβο Μεγαλοχωρίου και των αγροτών χωριών της Καρδίτσας που έστειλαν κι άλλα τρακτέρ στην είσοδο του Παλαμά.

Εξάλλου, τις αγωνιστικές διαθέσεις των αγροτών κατέδειξαν και οι μαζικές συσκέψεις που έγιναν τις προηγούμενες μέρες στον θεσσαλικό κάμπο, καθώς ο αγώνας για την επιβίωση συνεχίζεται με όλες τις μορφές.

Ειδικά για την αποκατάσταση της Θεσσαλίας μετά το χτύπημα του «Daniel», οι αγρότες ζητούν 100% αποζημίωση για καλλιέργειες και αγροτικό εξοπλισμό. Αναπλήρωση εισοδήματος των κτηνοτρόφων έως ότου αποκατασταθούν τα ζώα τους. Αποκατάσταση των δρόμων και των ποταμών. Έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης με ευθύνη του κράτους.

agro24.gr