Την πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για κατά προτεραιότητα ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με πολυεπίπεδα μέτρα που θα περιορίσουν το δυσθεώρητο κόστος παραγωγής και πρώτιστα με πρόσβαση στον ενεργειακό συμψηφισμό που σήμερα είναι «κλειδωμένος» για λίγους και εκλεκτούς με την πρόφαση του κορεσμού του δικτύου, μετέφερε ο βουλευτής του κόμματος στη Λάρισα κ. Βασίλης Κόκκαλης κατά τη συνάντηση που είχε με μέλη της διοίκησης της Ένωσης Επιχειρήσεων της Βιομηχανικής Περιοχής Λάρισας.

Όπως τόνισε ο κ. Κόκκαλης, «εδώ στη Βιομηχανική Περιοχή της Λάρισας χτυπά η καρδιά των υγιών μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Δυστυχώς όμως, η ενέργεια αντί για μοχλός ανάπτυξης, είναι θηλιά γι’ αυτές τις επιχειρήσεις. Στα τέσσερα χρόνια αυτή η κυβέρνηση δεν έκανε το παραμικρό για να βοηθήσει τους επιχειρηματίες στο υπέρογκο ενεργειακό κόστος.

Αντ’ αυτού, έδωσε προτεραιότητα σε μεγάλους ομίλους ενέργειας που εδρεύουν στην Αθήνα, ενώ την ίδια ώρα αυτές οι επιχειρήσεις ζητούσαν το αυτονόητο: Ενεργειακή δημοκρατία. Ζητούσαν ενεργειακό συμψηφισμό. Όμως οι αιτήσεις τους απορρίφθηκαν. Την ώρα όμως που με την δικαιολογία ότι το δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ είναι υπερκορεσμένο, κάποιοι μεγάλοι όμιλοι στην Αθήνα λάμβαναν κανονικά άδεια. Πρέπει να αποκατασταθεί αυτή η αδικία.

Ως ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στηρίζουμε την υγιή επιχειρηματικότητα γιατί σε αυτό τον κλάδο εργάζονται εκατοντάδες συμπολίτες μας στην περιοχή της Λάρισας».

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΚΟΚΚΑΛΗ

Σε συνέχεια μάλιστα της επίσκεψης του κ. Κόκκαλη στις εγκαταστάσεις της Βιομηχανικής Περιοχής, απεστάλη ευχαριστήρια επιστολή του Προέδρου της ΕΕΒΙΠΕΛ, κ. Ευάγγελου Γκάγκου, στην οποία αναφέρονται τα εξής:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Επιχειρήσεων Βιομηχανικής Περιοχής Λάρισας θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά τον υποψήφιο βουλευτή ΣΥ.ΡΙΖ.Α., κ. Βασίλειο Κόκκαλη για την  επίσκεψή του στη Βιομηχανική Περιοχή, τη διαθεσιμότητά του και την προθυμία του να ακούσει τα προβλήματα που απασχολούν τις εγκατεστημένες επιχειρήσεις, καθώς και την επαναλαμβανομένη και ιδιαίτερα σημαντική συνεισφορά του στην προσπάθειά μας να βελτιώσουμε τον τρόπο λειτουργίας της Βιομηχανικής Περιοχής και να επιλύσουμε καίρια ζητήματα με βασικότερο όλων το Ενεργειακό, το οποίο διαδραματίζει καίριο ρόλο στη βιωσιμότητα των Εγκατεστημένων Επιχειρήσεων.

Εκ μέρους των εργαζομένων, των στελεχών και των επιχειρηματιών της Βιομηχανικής Περιοχής Λάρισας ευχόμαστε καλή επιτυχία στις επερχόμενες εκλογές, στους στόχους και στο πολύτιμο έργο του».