Σε αρκετά υψηλά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί η θερμοκρασία και σήμερα Κυριακή 31 Μαρτίου στη Λάρισα, σύμφωνα με την πρόγνωση του meteo.gr. Ωστόσο, το απόγευμα της ημέρας θα υπάρχει σημαντική συγκέντρωση αφρικανικής σκόνης στην περιοχή, που από το βράδυ θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο και θα παραμείνει στην ατμόσφαιρα μέχρι το βράδυ της Τρίτης 2 Απριλίου. 

Οι θερμές αέριες μάζες από τη Βόρεια Αφρική θα ανεβάσουν την θερμοκρασία το τριήμερο Κυριακή 31/03 - Τρίτη 02/04, τουλάχιστον κατά 12 με 14 βαθμούς Κελσίου. Και στην περιοχή της Λάρισας στο ξεκίνημα της ερχόμενης εβδομάδας ο υδράργυρος θα φτάσει και θα ξεπεράσει τους 30 βαθμούς Κελσίου. Όπως διακρίνεται και στο παρακάτω γράφημα του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το απόγευμα της Δευτέρας 01/04 οι αέριες μάζες πάνω από την χώρα μας θα είναι έως και 15-16 βαθμούς Κελσίου υψηλότερες από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Η σημερινή ημέρα θα περάσει στη Λάρισα με λιακάδα στον καθαρό ουρανό και με την θερμοκρασία τις μεσημβρινές ώρες να φτάνει μέχρι τους 30 βαθμούς Κελσίου. 

Την Δευτέρα 1 Απριλίου το θερμόμετρο στην πόλη θα ξεπεράσει τους 30 βαθμούς, παραμένοντας σε υψηλά επίπεδα και την Τρίτη. 

Από την Τετάρτη 3 Απριλίου η θερμοκρασία φαίνεται πως θα σημειώσει μικρή πτώση. Ωστόσο, όπως διακρίνεται στο γράφημα του meteo.gr. που παρουσιάζει την εκτιμώμενη απόκλιση της θερμοκρασίας από την κανονική για την εποχή για το μελλοντικό διάστημα από την 7η έως την 9η ημέρα από σήμερα, η θερμοκρασία στη χώρα παραμένει σε υψηλά επίπεδα. 

Μαρουσάκης: Ήπιος Χειμώνας δε σημαίνει βαρύ καλοκαίρι ή το αντίστροφο

Αναφερόμενος στο νέο αφρικανικό μείγμα ζέστης και σκόνης που βρίσκεται προ των πυλών στη χώρα, ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης σε ανάρτησή του σημειώνει πως η πορεία του χειμώνα ή του φθινοπώρου κτλ δεν συνδέονται με την πορεία των εποχών που θα ακολουθήσουν. Δηλαδή ήπιος Χειμώνας δε σημαίνει βαρύ καλοκαίρι ή το αντίστροφο. Τουλάχιστον επιστημονικά δεν υπάρχουν στοιχεία που να οδηγούν σε κάτι τέτοιο.

Να θυμίσουμε τον βαρύ Μάρτιο του 1987 και τους φονικούς καύσωνες που ακολούθησαν. Άρα γιατί ο ανύπαρκτος φέτος χειμώνας να αποτελεί στοιχείο για κάποιους ότι έρχεται βαρύ καλοκαίρι? Και αυτό ως απάντηση στον ισχυρισμό κάποιων που λένε από τον χειμώνα που βιώσαμε φέτος καταλαβαίνουμε πόσο βαρύ θα είναι το φετινό καλοκαίρι.