Εντολή για επανεκπαίδευση των αστυνομικών, έδωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νότης Μηταράκης, με αφορμή τον θάνατο 20χρονου στη Λάρισα, από πυρά αστυνομικού κατά τη διάρκεια καταδίωξης.

Σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ, ο κ. Μηταράκης, ανέφερε ότι έχει δοθεί εντολή για επανεκπαίδευση των αστυνομικών στο πρωτόκολλο εμπλοκής που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει και τις καταδιώξεις. Μάλιστα, αποκάλυψε ότι και η τοποθέτηση καμερών είναι μέσα στα σχέδια του.

Ο αστυνομικός που πυροβόλησε και σκότωσε τον 20χρονο Σύριο, αφέθηκε χθες (09/07) ελεύθερος μετά από την εμφάνιση του ενώπιον του εισαγγελέα. Ο αστυνομικός φέρεται να απέδωσε τον πυροβολισμό σε ατύχημα, ενώ όπως είπε ο ίδιος δεν κατάλαβε πως εκπυρσοκρότησε το υπηρεσιακό του όπλο.

…σκόνταψε

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, ο δράστης φέρεται να είπε στους συναδέλφους του ότι στην προσπάθειά του να καταδιώξει τον 20χρονο, σκόνταψε σε σίτες που υπήρχαν στο σημείο και έτσι η σφαίρα από το όπλο χτύπησε το θύμα, το οποίο ήταν πεζό και άοπλο.

Ο δικηγόρός του, ανέφερε ότι ο εντολέας του είναι συγκλονισμένος και έκανε λόγο για μια «άσχημη στιγμή» και ένα απρόβλεπτο περιστατικό.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 20χρονος, ξεκίνησε από την Αθήνα με ένα κλεμμένο λευκό αγροτικό αυτοκίνητο. Το κλεμμένο αυτοκίνητο εντοπίστηκε στις 11:40, το πρωί, από αστυνομικούς του Τμήματος Κιλελέρ να κινείται με μεγάλη ταχύτητα. Αστυνομικοί στον Βόλο του έκαναν σήμα να σταματήσει. Αγνόησε τα σήματα των αστυνομικών, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολούθησε καταδίωξη που διήρκεσε πάνω από 50 λεπτά.

Ο 20χρονος στην προσπάθεια του να διαφύγει, βρέθηκε στον οικισμό του Μοσχοχωρίου, 20 χλμ. περίπου έξω από την Λάρισα. Εκεί, έχασε τον έλεγχο του οχήματος και προσέκρουσε σε τοίχο κατοικίας, στην είσοδο του χωριού.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η αστυνομία για το περιστατικό, ο οδηγός: «εξήλθε του οχήματος και τράπηκε σε φυγή ωστόσο ένας από τους αστυνομικούς, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, έκανε χρήση όπλου με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του ατόμου στα πλευρά».

(in.gr)