Ανηφορίσαμε…. Οι κερκίδες του μικρού θεάτρου στον Προφήτη Ηλία Γόννων γέμισαν σιγά-σιγά από γνωστούς και φίλους, χωριανούς και πιο μακρινούς.  Καθώς ο αέρας φυσούσε στα πεύκα έπαιρνε και τις φωνές όλων και τις ένωνε στο «Χάρτινο το φεγγαράκι»…

Το καλωσόρισμα εκ μέρους της Ομάδας «Λόγος & Μουσική» έκανε η Μαρίτσα Τσούμαρη-Γκάνιαρη, η οποία μίλησε για την ομάδα και για τα σχέδιά της για το μέλλον, ευχαρίστησε το δήμο Τεμπών, τον αντιδήμαρχο, Βασίλη Σίμο, τον αντιδήμαρχο και πρόεδρο του ΔΟΠΑΠΕΠΤ, Γιώργο Νικολάου και τους εθελοντές για την πολύτιμη βοήθειά τους να γίνει η εκδήλωση και έδωσε το λόγο για ένα σύντομο χαιρετισμό στον δήμαρχο Τεμπών, Γιώργο Μανώλη ο οποίος μεταξύ άλλων ευχαρίστησε την ομάδα «Λόγος & Μουσική», τόσο για την εκδήλωση όσο και για την ενεργή της συμμετοχή στα πολιτιστικά πράγματα της περιοχής.

Και η εκδήλωση ξεκίνησε με την μικρή Φλώρα Γκιάτα να υψώνει φεγγάρι-μπαλόνι σαν προπομπό στο αληθινό φεγγάρι που αργούσε, τραγουδώντας το «Φεγγαράκι μου λαμπρό φέγγε μου να περπατώ…», που οι μελωδίες, οι μύθοι και οι στίχοι το παίνευαν και το υμνούσαν σ’ όλη τη διάρκεια της βραδιάς, καταφέρνοντας μουσικοί και κοινό να γίνουν μία μεγάλη παρέα.

Διάβασαν μύθους και ποιήματα οι κυρίες Μαρία Ανυφαντή-Μπέλτσιου, Έλενα Γουγουλιά-Γκιάτα, Φλώρα Γαϊτάνου-Γουγουλιά, Ελένη Καλαμάρα-Μπέλτσιου, Ευαγγελία Συροπούλου και Θεοδώρα Τσιρονίκου-Καλογρή. 

Έπαιξαν και τραγούδησαν κατά αλφαβητική σειρά οι μουσικοί : Γρηγόρης Αποστολόπουλος, Γιαννακόπουλου Κωνσταντίνα, Ζαχαρίας Γκάνιαρης, Ζαφειρίδου Γλύκα, Σιμιτσής Αντώνης και Μαρίτσα Τσούμαρη-Γκάνιαρη.

Κλείνοντας την εκδήλωση ο συντονιστής της εκδήλωσης Δημήτρης Γουγουλιάς, αφού ευχαρίστησε όλους για τη συμμετοχή τους, τόνισε: «Ο πολιτισμός είναι δικαίωμα και καθήκον όλων μας. Οι άνθρωποι της ομάδα μας «Λόγος & Μουσική», ανοιχτοί σε νέες συμμετοχές αλλά και προτάσεις, θα συνεχίσουν να παράγουν εθελοντικά και αφιλοκερδώς πολιτισμό μέσα από τις εκδηλώσεις, όσα εμπόδια κι αν βρουν στο δρόμο τους,  γιατί έχουν στήριγμα τη δική σας ενεργή συμμετοχή. Σας ευχαριστούμε πολύ, καλό βράδυ σε όλες και όλους και καλό καλοκαίρι».

Την εκδήλωση παρακολούθησαν εκτός του δημάρχου, Γιώργου Μανώλη, ο πατέρας Χρήστος της Αγίας Παρασκευής Γόννων, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης και εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος, Κώστας Κολλάτος, ο αντιδήμαρχος Γόννων, Βασίλης Σίμος, ο δημοτικός σύμβουλος, Θανάσης Καραναστάσης, εκπρόσωποι φορέων και μουσείων της περιοχής και πολλοί άλλοι.

Η εκδήλωση έγινε υπό την αιγίδα  του δήμου Τεμπών και του ΔΟΠΑΠΕΠΤ.