Το Μουσικό Σχολείο Λάρισας και συγκεκριμένα η ομάδα «EPAS Σχολεία – Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου», το Σύνολο Μουσικού Θεάτρου και οι Σύμβουλοι Σχολικής Ζωής του Μουσικού Σχολείου Λάρισας με την υποστήριξη της διευθύντριας του Σχολείου κ.Αθηνάς Μήλιου και σε συνεργασία με το Δίκτυο Σχολείων Σχολικής Διαμεσολάβησης του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, καθώς και με σχολεία όλων των βαθμίδων από όλη τη χώρα, αλλά και Δήμους, υλοποίησε δράση κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού με τίτλο «Σπάμε τη σιωπή, ενώνουμε τις φωνές κατά της βίας» στο προαύλιο του σχολείου.

Σκοπός της δράσης ήταν η ευαισθητοποίηση των μαθητών/τριών, των μελών της σχολικής κοινότητας και της ευρύτερης κοινωνίας κατά της βίας στο σχολείο αλλά και σε άλλα θεσμικά πλαίσια όπως η οικογένεια, η εργασία, ο αθλητισμός, κ.λπ. Στο πλαίσιο της δράσης οι μαθητές/μαθήτριες παρακολούθησαν videos για τον εκφοβισμό και τις μορφές του και εξέφρασαν τα συναισθήματα τους χρησιμοποιώντας τις μάσκες συναισθημάτων που είχαν φτιάξει νωρίτερα με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών τους. Στη συνέχεια τα παιδιά έσπασαν ταυτόχρονα από ένα μπαλόνι. Το σπάσιμο των μπαλονιών συμβόλισε το σπάσιμο της σιωπής και η ταυτόχρονη κίνηση ότι ενώνουμε τις φωνές μας – σπάμετη σιωπή και αναφέρουμε τα φαινόμενα βίας και εκφοβισμού.

Υπεύθυνες καθηγήτριες στο EPAS: Τζόκα Βάια (και σύμβουλος σχολικής ζωής), Τσοτσάνη Ευθυμία (και σύμβουλος σχολικής ζωής), Μήλιου Αθηνά, Κοσμάνου Βασιλική, Τσιούκα Ευαγγελία και Κακαγιάννη Βασιλική. Υπεύθυνες καθηγήτριες συνόλου Μουσικού Θεάτρου: Βόγια Αγγελική, Κουτή Ελένη.