Σε προσωπικό τόνο η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας, με αφορμή τη χθεσινή τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στην οποία εκπρόπωπος της παράταξης Ευαγγέλου τον απείλησε με διώξεις και Εισαγγελείς.

Η δήλωση του Δημάρχου Ελασσόνας έχει ως εξής:

«Καταγγέλλω και δημόσια την ανάρμοστη και αήθη συμπεριφορά του εκπροσώπου της παράταξης Ευαγγέλου στο δημοτικό συμβούλιο, ο οποίος για ακόμη μια φορά με απείλησε προσωπικά και τη δημοτική αρχή για δήθεν παράνομες ενέργειες που θα ερευνηθούν από τον Εισαγγελέα.

Τον «χορό» των απειλών και της τρομοκρατίας άνοιξε το προηγούμενο διάστημα ο κ. Ευαγγέλου, ο οποίος σε διαδοχικές συνεδριάσεις έκανε λόγο για δήθεν στοιχεία, φακέλους, Εισαγγελείς, έρευνες, διώξεις κλπ, χωρίς να αποκαλύπτει κανένα από τα στοιχεία που είχε στη διάθεσή του.

Είναι προφανές ότι το κλίμα αυτό των απειλών και της τρομοκρατίας προκάλεσε και προκαλεί ανησυχία στο δημοτικό συμβούλιο, στους υπηρεσιακούς παράγοντες και φυσικά στους ανυποψίαστους πολίτες που μπορούν να παρασυρθούν από την παραπληροφόρηση του κ. Ευαγγέλου.

Κάλεσα τον κ. Ευαγγέλου και την ομάδα του, επανειλημμένως, να καταθέσει στον αρμόδιο Εισαγγελέα, όσα στοιχεία διαθέτει. Ωστόσο, η ομάδα Ευαγγέλου εκτοξεύει διαρκώς απειλές, χωρίς να έχει παρουσιάσει ούτε ένα στοιχείο. Είναι ξεδιάντροπο και ανήθικο να εμπλέκουν αιρετούς, υπαλλήλους και εξωτερικούς συνεργάτες σε ένα όργιο φημολογίας περί δήθεν παρανομιών.

Θέτω τον εαυτό μου στη διάθεση κάθε αρμόδιας αρχής, για να ελέγξει κάθε απόφαση και κάθε λειτουργία του Δημάρχου και του Δήμου στο σύνολό του. Αλλά δεν θα επιτρέψω στον κ. Ευαγγέλου να συκοφαντεί και να προσβάλλει την τιμή και την υπόληψή μου χωρίς στοιχεία. Αρκετά το ανέχτηκα.

Τον καλώ να καταθέσει άμεσα στον Εισαγγελέα τα στοιχεία που επικαλείται για τις δήθεν παράνομες πράξεις της διοίκησης, διαφορετικά να σιωπήσει. Αν συνεχίσει τη λασπολογία με συκοφαντίες και ψέματα, τον πληροφορώ ότι δεν θα μείνω με σταυρωμένα χέρια. Ο καθένας έχει ευθύνη γι' αυτά που λέει και πρέπει να τα αποδεικνύει».