Επιστολή προς τον Υπουργό οικονομικών κ. Σταϊκούρα απέστειλε ο δήμαρχος Τεμπών, με θέμα «χορήγηση επιδόματος θέρμανσης κατά την περίοδο 2022 – 2023 σε οικισμούς του Δήμου Τεμπών».

Η επιστολή κοινοποιήθηκε στους βουλευτές του Νομού Λάρισας και στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας.

Στην επιστολή του ο κ. Μανώλης αναφέρει τα εξής:

«Κύριε Υπουργέ,

Με το ΦΕΚ Τεύχος Β’ 5298/15-11-2021 Καθορίστηκε το ύψος οι δικαιούχοι και οι προϋποθέσεις χορήγησης του επιδόματος θέρμανσης κατά την περίοδο 2021-2022.

Στο συνημμένο παράρτημα ορίζονται οι συντελεστές ανά οικισμό και οι επιλέξιμοι οικισμοί για καυσόξυλα και βιομάζα. Από τη μελέτη των πινάκων του συνημμένου παραρτήματος βλέπουμε ότι μόνο κάποιοι οικισμοί του Δήμου εντάσσονται στη καταβολή του επιδόματος θέρμανσης για χρήση καυσόξυλων και βιομάζας (πέλλετ). Ο χαρακτηρισμός προφανώς προέκυψε με βάσει τις ισοϋψείς καμπύλες, πράγμα που δεν αποδίδει την πραγματική εικόνα.

Το κλίμα στην περιοχή μας χαρακτηρίζεται ως ηπειρωτικό με συνέπεια κατά τους χειμερινούς μήνες να εμφανίζονται χαμηλές θερμοκρασίες και να απαιτείται παραπάνω ενέργεια για την θέρμανσή τους. Ο Δήμος είναι κατά βάσει αγροτικός με αποτέλεσμα οι περισσότεροι κάτοικοι να κάνουν χρήση καυσόξυλων και πέλλετ για να θερμάνουν τις κατοικίες τους. Επίσης οι περισσότερες τοπικές Κοινότητες (πέραν αυτών που ήδη εντάσσονται) χαρακτηρίζονται και ως μειονεκτικές με αποτέλεσμα τα εισοδήματα των κατοίκων μας να υστερούν έναντι του μέσου όρου.

Δεδομένου της τεράστιας αύξησης των τιμών αγοράς στα καυσόξυλα και ειδικά στη βιομάζα, λόγω της ενεργειακής κρίσης και της γενικότερης αύξησης του κόστους διαβίωσης λόγω πληθωρισμού, παρακαλούμε όπως επανεξετάσετε, ώστε να διευρυνθούν τα κριτήρια χορήγησης του επιδόματος θέρμανσης για τους οικισμούς του Δήμου μας και εντάξετε το σύνολο των οικισμών στην απόφαση χορήγησης του επιδόματος θέρμανσης για την περίοδο 2022-2023».