Το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας είναι ένα μουσικό ίδρυμα απολύτως εξειδικευμένο στη διδασκαλία της Μουσικής Τέχνης και Επιστήμης, ελεγχόμενο από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Αφουγκραζόμενο τις σύγχρονες ανάγκες και προτιμήσεις, δημιουργεί νέα τμήματα με στόχο την καλλιτεχνική ποικιλομορφία, προσφέροντας περισσότερες δυνατότητες εκφραστικότητας και εκπαίδευσης.

Συγκεκριμένα:

Σύγχρονο τμήμα

Ηλεκτρικό μπάσο

Υποστηρίζει τη μουσική βάση σε ένα μουσικό σύνολο. Rock, Pop, Jazz, Latin , Brazilian, Fusion ακόμα και συνθέσεις από την ελληνική σκηνή, μιας και το όργανο συμμετέχει με σημαντική παρουσία στην εγχώρια δισκογραφία.

Ντραμς

Βασικό όργανο στη μοντέρνα ορχήστρα. Μαζί με το ηλεκτρικό μπάσο αποτελούν τη «ραχοκοκαλιά» μιας μπάντας. Εντάσσεται στα μουσικά σύνολα του ωδείου, είτε κλασικής είτε σύγχρονης κατεύθυνσης.

Κόρνο

Ένα πνευστό όργανο που αποτελεί βασικό στέλεχος στις συμφωνικές ορχήστρες. Μια ελκυστική μουσική πρόταση για νέους που προτιμούν τα πνευστά όργανα με το ιδιαίτερο ηχόχρωμά τους.

Μουσική τεχνολογία

Παρέχουμε βασικές γνώσεις πάνω στον τομέα της ηχοληψίας και της μουσικής παραγωγής, όπως εξοπλισμός ηχογράφησης, τεχνικές τοποθέτησης μικροφώνων, συνδεσμολογία studio ηχογραφήσεων κ.ά. Δίνεται πιστοποιητικό διετούς φοίτησης.

Μουσικό Θέατρο

Στοχεύουμε στη φωνητική εξέλιξη των σπουδαστών και στo συνδυασμό τραγουδιού, χορού και θεάτρου! Το μάθημα γίνεται σε group και απευθύνεται σε μαθητές Λυκείου, φοιτητές και ενήλικες.