Μια νέα επιταγή ακρίβειας βρίσκεται στα σκαριά, σε μια προσπάθεια ανακούφισης των πολιτών, οι οποίοι έρχονται αντιμέτωποι με ενεργειακή κρίση, ακρίβεια και πληθωρισμό.

Με βάση τις μέχρι τώρα πληροφορίες, η νέα αυτή επιταγή θα δίνεται σε μηνιαία βάση στους δικαιούχους. Το ποσό που θα διαμοιράζεται θα είναι της τάξης των 150 έως 200 ευρώ.

Προς το παρόν δεν έχουν ανακοινωθεί οι δικαιούχοι της νέας επιταγής ακρίβειας, ωστόσο υπάρχουν σενάρια για χορήγηση του επιδόματος στους ευάλωτους πολίτες, με αυστηρά εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια και για όσο διάστημα παραμένει σε υψηλά επίπεδα ο πληθωρισμός.

Πότε ξεκινά η νέα επιταγή ακρίβειας

Σύμφωνα με τα όσα έχουν δει προς το παρόν το φως της δημοσιότητας, η νέα επιταγή ακρίβειας θα αρχίσει να δίνεται στους δικαιούχους μετά τον Φεβρουάριο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι δικαιούχοι της επιταγής ακρίβειας ανά μήνα αναμένεται να είναι συνταξιούχοι που παίρνουν σύνταξη μέχρι 800 ευρώ, οικογένειες με παιδιά, ανασφάλιστοι υπερήλικες, δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος και μακροχρόνια άνεργοι.

Επί του παρόντος, οριστική είναι η πληρωμή του έκτακτου επιδόματος Χριστουγέννων των 250 ευρώ, η οποία ήδη έχει ανακοινωθεί επίσημα, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου, να αναφέρει ως πιθανότερη ημερομηνία πληρωμής την Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2022.

Το έκτακτο αυτό επίδομα, θα λάβουν οι χαμηλοσυνταξιούχοι (που παίρνουν σύνταξη έως 800 ευρώ το μήνα), οι ανασφάλιστοι υπερήλικες, οι δικαιούχοι επιδομάτων αναπηρίας και οι μακροχρόνια άνεργοι.

Mε πληροφορίες από ieidiseis.gr