Νέο κύμα κακοκαιρίας με βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες, αλλά και θυελλώδεις ανέμους αναμένεται από το βράδυ λόγω βαρομετρικού χαμηλού από τη βορειοδυτική Ευρώπη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία του meteo.gr/Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, για σήμερα προβλέπονται λίγες νεφώσεις βαθμιαία αυξημένες στα δυτικά και νότια, με τοπικές βροχές μετά το απόγευμα στη Δυτική Πελοπόννησο, στη Δυτική Στερεά Ελλάδα, στο Ιόνιο και στην Ήπειρο.

Βαθμιαία και μέσα στη νύχτα και έως τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης 28/11, τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα επεκταθούν ανατολικότερα.

Ειδικότερα αύριο Τρίτη βροχές και τοπικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας. Οι βροχές και οι καταιγίδες κατά τόπους θα είναι έντονες και αναμένονται σημαντικά ύψη βροχής κυρίως στη Δυτική Στερεά Ελλάδα, στη Δυτική και Νότια Πελοπόννησο, στην Ήπειρο, στα νησιά του Ιονίου και στη Θράκη.

Την Τετάρτη 29/11 τα φαινόμενα σταδιακά θα περιοριστούν στο Ανατολικό Αιγαίο, όπου έως τις μεσημεριανές ώρες αναμένονται βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες, ενώ τοπικές βροχές αναμένονται σε Νότια και Δυτική Πελοπόννησο, Δυτική Στερεά, Ήπειρο, Κυκλάδες και τις πρώτες πρωινές ώρες σε Ανατολική Στερεά και Νότια Εύβοια.