Το υπό περάτωση έργο του Βιολογικού καθαρισμού της Νίκαιας επισκέφτηκε ο δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος, επικεφαλής κλιμακίου.

Το έργο βρίσκεται στο στάδιο της ολοκλήρωσης και προγραμματίζεται να ξεκινήσει η δοκιμαστική λειτουργία του τον πρώτο μήνα του 2024. Να σημειωθεί ότι έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή των δικτύων ακαθάρτων και ότι η πλήρης εκτέλεση της σύμβασης του έργου πραγματοποιήθηκε εντός των προβλεπόμενων χρονοδιαγραμμάτων.

Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού ένταξης 11 εκατομμυρίων ευρώ και χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 το οποίο επιδοτεί και το κόστος των ιδιωτικών συνδέσεων αποχέτευσης με τη ΔΕΥΑ Κιλελέρ, που δίνει τη δυνατότητα της δωρεάν σύνδεσης σπιτιών και εγκαταστάσεων με το δίκτυο χωρίς οικονομική επιβάρυνση για τους ιδιοκτήτες.

Η επίβλεψή του έργου έγινε με την αγαστή συνεργασία της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Κιλελέρ και της ΔΕΥΑΚ.

Σε δηλώσεις ο Δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος τόνισε τα εξής:

«Σε άριστη συνεργασία και συνέργεια με την Περιφέρεια Θεσσαλίας κατασκευάσαμε ένα έργο ουσίας για το περιβάλλον και τον άνθρωπο, τα δίκτυα αποχέτευσης και Βιολογικό Καθαρισμό που έλειπε από την Νίκαια.

Διεκδικήσαμε και πετύχαμε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιπλέον χρηματοδότηση για τη δωρεάν σύνδεση μέχρι την κάθε κατοικία. Ο Βιολογικός Καθαρισμός θα καλύπτει τις ανάγκες του οικισμού της Νίκαιας, με δυνατότητα σε δεύτερο χρόνο να εξυπηρετεί άλλους έξι οικισμούς.

Είναι ένα έργο με σεβασμό στο περιβάλλον, απαραίτητο για την περιοχή. Ένα όνειρο πολλών ετών έγινε πραγματικότητα. Ευχαριστώ την Ειδική Υπηρεσίας Διαχείρισης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014 -2020, τη ΔΕΥΑΚ, τους συνεργάτες μου στο Δήμο, την Τεχνική και Οικονομική Υπηρεσία, και όλους όσοι συνέβαλλαν στο να ολοκληρωθεί αυτό το μοναδικό περιβαλλοντικό έργο για τον Δήμο Κιλελέρ».

Τον Θανάση Νασιακόπουλο συνόδευαν στην επίσκεψη των έργων οι αντιδήμαρχοι Γιάννης Κουκούτσης και Αχιλλέας Χατζούλης, ο Πρόεδρος και ο Διευθυντής της ΔΕΥΑ Κιλελέρ Αχιλλέας Βαρδακούλης, και Γιάννης Παπακανάκης ο νεοεκλεγής τοπικός σύμβουλος Νίκαιας Γιάννης Τσίντζιρας και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου.