Με μεγάλη επιτυχία ξεκίνησεη η 17η Γιορτή Ακτινιδίου Πυργετού -Αιγάνης στο Κοινοτικό Κατάστημα της Αιγάνης. Η εκδήλωση διοργανώνεται από τον Δήμο Τεμπών και τον Δ.Ο.Π.Α.ΠΕ.Π.Τ. σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, την Κοινότητα Πυργετού, την Κοινότητα Αιγάνης, τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Πυργετού, τον Αγροτικό Συνεταιρισμό "Πρόποδες Ολύμπου Αιγάνης", το Σύλλογο Γυναικών Πυργετού και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πυργετού.

Στην αρχή της ημερίδας ο π. Νικηφόρος ευλόγησε την εκδήλωση και ως εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης Λαρίσης και Τυρνάβου, μετέφερε και τις ευχές του Μητροπολίτη κ. Ιερωνύμου. Στη συνέχεια την εκδήλωση άνοιξε ο Πρόεδρος του ΔΟΠΑΠΕΠ κ. Νικολάου, ο οποίος κάλεσε για ένα σύντομο χαιρετισμό το Δήμαρχο Τεμπών κ. Γιώργο Μανώλη και στη συνέχεια ξεκίνησε η ημερίδα - ενημέρωση των αγροτών με ομιλητές τον κ. Μανώλη Ναβροζίδη, Επίκουρο Καθηγητή Εντομολογίας ΔΙΠΑΕ και τον κ. Θωμά Θωμίδη, Καθηγητή-Φυτοπαθολόγο, ΔΙΠΑΕ, Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας.

Οι αξιόλογοι ομιλητές - καθηγητές αναφέρθηκαν στις πιθανές επιπτώσεις στις ακτινιδιές από τις πρόσφατες πλημμύρες. Επίσης, αναφέρθηκαν στα παθογόνα βακτήρια που καταστρέφουν τις ακτινιδιές και τους τρόπους αντιμετώπισης, όπως και τα έντομα που προσβάλουν τα ακτινίδια.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Γιώργος Μανώλης, ο οποίος συνοδευόταν από τους Αντιδήμαρχους κ.κ. Αθανάσιο Βλάχο και Κώστα Ζαρδούκα και τον Πρόεδρο Δ.Ο.Π.Α.ΠΕ.Π.Τ. κ. Γιώργο Νικολάου. Επίσης στην ημερίδα παρευρέθηκαν ο αναπληρωτής Διευθυντής της ΔΑΟΚ Π.Ε. Λάρισας κ. Δημήτρης Σταυρίδης, η Δασάρχης Λάρισας κ. Αναστασία Μπάκαβου και ο καθηγητής του πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Αλέξανδρος Παπαχατζής. Επίσης, αρκετοί παραγωγοί και πρόεδροι συλλόγων και φορέων παρακολούθησαν την εκδήλωση.