Στο σαββατιάτικο (1/4) ματς για την 22η αγωνιστική της Α1 ΕΣΚΑΘ που έγινε στο «Βάκης Παρασκευόπουλος» μεταξύ των δύο ουραγών, του Γ.Σ. Βόλου και του Σπάρτακου Λάρισας, είχαμε σκηνές που θύμισαν ρινγκ.

Γύρω στο 23.30’ του αγώνα κι ενώ η βολιώτικη ομάδα κέρδιζε με διψήφια διαφορά, οι φιλοξενούμενοι πήραν τάιμ άουτ.

Εκείνη τη στιγμή παίκτης των γηπεδούχων, απευθυνόμενος στον διαιτητή Γεωργοσόπουλο, του ζήτησε να τιμωρήσει μπασκετμπολίστα του Σπάρτακου, επειδή διαμαρτυρόταν συνέχεια. Αυτό το άκουσε ο πατέρας του Λαρισαίου παίκτη στην κερκίδα και μίλησε το λιγότερο απαξιωτικά για τον Βολιώτη παίκτη, του οποίου η οικογένεια, ο αδερφός του, ο πατέρας του και η γυναίκα του κάθονταν στην κερκίδα.

Όπως ήταν φυσικό ζήτησαν τον λόγο για την ανοίκεια συμπεριφορά του από τον Λαρισαίο φίλαθλο, ο οποίος αντέδρασε άσχημα και διαπληκτίστηκε με τον αδερφό του παίκτη του Γυμναστικού.

Ο μπασκετμπολίστας τότε των γηπεδούχων ανέβηκε στην κερκίδα, με συνέπεια να επικρατήσει μεγάλη ένταση.

Τότε, ακολούθησαν άλλοι πέντε παίκτες, δύο από τον Γ.Σ.Β. και τρεις από τον Σπάρτακο, σύμφωνα με μαρτυρίες και επικράτησε ένας γενικός χαμός, ενώ η κερκίδα του «Β. Παρασκευόπουλος» μετατράπηκε σε ρινγκ.

Ταυτόχρονα, από τον πάγκο του Σπάρτακου εκτοξεύτηκε μπουκάλι γεμάτο νερό με μεγάλη δύναμη και έσχισε το φρύδι από μία νεαρή φίλαθλο.

Τελικά, το ματς τελείωσε με τον Γ.Σ. Βόλου να παίζει από εκείνο το σημείο με τέσσερις παίκτες και τον Σπάρτακο με πέντε, με τους διαιτητές να αποβάλουν τρεις μπασκετμπολίστες από κάθε ομάδα, ενώ τους κρατήθηκαν τα δελτία.

Στη συνέχεια ήρθε η αστυνομία, δόθηκαν καταθέσεις και κρατήθηκαν τα στοιχεία όλων εμπλεκόμενων στη σύρραξη, η οποία καταγράφηκε φυσικά στο φύλλο αγώνος.

Αν έχει κάποια σημασία μετά απ’ όλα αυτά, το τελικό σκορ ήταν το 86-91 υπέρ του Σπάρτακου, με τις δύο ομάδες να είναι γνωστό πριν τον αγώνα ότι έχουν ήδη υποβιβαστεί, με τους Λαρισαίους να κατατάσσονται προτελευταίοι και τον Γ.Σ.Β. τελευταίος με μία νίκη και 21 ήττες.

Όλα όσα περιγράφηκαν δηλαδή παραπάνω έγιναν σε ένα αδιάφορο ματς!

taxydromos.gr