Αναχώρησαν σήμερα το πρωί από τη Λάρισα τα μέλη της 3ης Ειδικής Μονάδας Δασικών Επιχειρήσεων (ΕΜΟΔΕ) του Πυροσβεστικού Σώματος που εδρεύουν στην Κρήτη.

Οι δασοκομάντος της Κρήτης, πριν ξεσπάσει η κρίση στην Θεσσαλία με την κακοκαιρία, βρίσκονταν στον Εβρο για την αντιμετώπιση των μεγάλων δασικών πυρκαγιών.

Κατά την επιστροφή τους στη βάση του στην Κρήτη, πήραν εντολή να παραμείνουν στην Θεσσαλία και ειδικότερα στη Λάρισα για να συνδράμουν στις επιχειρήσεις διάσωσης και στη διαχείριση των προβλημάτων.

Οι δασοκομάντος του Πυροσβεστικού Σώματος, φιλοξενήθηκαν με ευθύνη του Δήμου Λαρισαίων σε ξενοδοχείο, ενώ ο Δήμος συνέβαλε και στη σίτισή τους.

Σήμερα το πρωί τα στελέχη της 3ης ΕΜΟΔΕ αναχώρησαν για την Κρήτη, με τον δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη να τους ευχαριστεί για τη συμβολή τους στην προσπάθεια, τονίζοντας ότι και με τη βοήθειά τους, μαζί με τη συμβολή συνολικά των δυνάμεων του Πυροσβεστικού Σώματος, των Ενόπλων Δυνάμεων της Αστυνομίας, των εθελοντικών διασωστικών ομάδων, η Λάρισα δεν θρήνησε την απώλεια ανθρώπινης ζωής.

«Αυτό είναι το πρώτο, το κύριο, το πιο σημαντικό απ΄ όλα. Όλα τα άλλα θα διορθωθούν», κατέληξε ο δήμαρχος.