Ν. Λυγερός

Όσοι ζουν ακόμα μέσα στο πλαίσιο της αθωότητας, πρέπει να καταλάβουν το εξής: οι εγκαταστάσεις της Χαμάς κάτω από τα νοσοκομεία δεν είναι τυχαίες και βέβαια γίνονται πάντοτε σε πλαίσιο συνεργασίας.

Δεν μπορεί κάποιος να φανταστεί ότι γίνονται τόσα έργα χωρίς να υπάρχει κάποιος ελάχιστος θόρυβος και να μην μπορούν να το εντοπίσουν μέσα στο νοσοκομείο. Σιγά-σιγά αυτό που βλέπουμε με τις ανακαλύψεις του ισραηλινού στρατού είναι πολύ απλό.

Βλέπουμε ότι υπάρχει μια απόλυτη συνεργασία, είτε ηθελημένα είτε όχι, με τα νοσοκομεία, γιατί πολύ απλά μιλάμε για δομές οι οποίες είναι ισχυρότατες, μιλάμε για πόρτες που μπορούν να αποφύγουν ακόμα και τις εκρήξεις και αυτό σημαίνει ότι είναι εγκαταστάσεις που έχουν γίνει μ’ έναν στρατηγικό τρόπο, έτσι ώστε να εξασφαλίσουν ότι δεν θα χτυπηθούν από οποιαδήποτε επιχείρηση του Ισραήλ.

Αυτό που γίνεται τώρα, αυτή την περίοδο, μετά την αντεπίθεση του Ισραήλ είναι πολύ απλό, είναι μια εξάρθρωση από την οργάνωση αλλά και από τις υποδομές της, γιατί ποτέ δεν μπόρεσαν να μπουν τόσο βαθιά οι στρατιώτες του Ισραήλ και να ανακαλύψουν όλες αυτές τις υποδομές, οι οποίες δεν είναι απλώς σήραγγες, όπως λέγαμε παλιά, δηλαδή απλώς να επικοινωνούν απ’ τη μια πλευρά στην άλλη, είναι ολόκληρη υποδομή που μπορεί να φιλοξενήσει ένα επιτελείο και να μπορεί να επιτρέπει να δοθούν διαταγές από αυτά τα μέρη μ’ έναν τρόπο που είναι εντελώς αόρατος από την πλευρά του Ισραήλ.

Άρα τα πράγματα προχωρούν, το χαιρόμαστε γιατί είναι ένας τρόπος να απελευθερωθούν και οι Γκαζαουί απ’ αυτήν την επιρροή, γιατί ουσιαστικά καταλαβαίνουμε όλο και περισσότερο ότι η Χαμάς δεν κοιτάζει καθόλου τι θα γίνει με τον παλαιστινιακό λαό, κοιτάζει μόνο πώς θα επιβιώσει η οργάνωσή της, γιατί το μόνο που έχει σημασία γι’ αυτήν είναι να αφανιστεί το Ισραήλ και όχι να βοηθηθεί ο παλαιστινιακός λαός.