Από το 1992, η 3η Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία στρέφοντας την προσοχή της κοινωνίας στα δικαιώματα και τις δυνατότητες τους.

Η αναπηρία βρίσκεται σε μεγάλο βαθμό ανάμεσα μας, αφού σύμφωνα με τον Π.Ο.Υ. τουλάχιστον 10% του πληθυσμού ζει με μια μορφή αναπηρίας.
«Η 3η Δεκεμβρίου αποτελεί ημέρα γόνιμου προβληματισμού και πρόσκλησης, προκειμένου να υιοθετήσουμε νέες στάσεις και συμπεριφορές έναντι στην αναπηρία. Να εξαλείψουμε τις διακρίσεις, να άρουμε προκαταλήψεις και στερεότυπα.

Η στήριξη της πλήρους ενσωμάτωσης και συμμετοχής των ατόμων με αναπηρία αποτελούν κριτήρια προόδου και ανθρωπισμού και συμβάλλουν στη διαμόρφωση των μελλοντικών αντιλήψεων για αξιοπρέπεια και ευημερία μεταξύ των διαφορετικών ομάδων.

Ως δημοτική Αρχή σκοπός μας, η προώθηση και κατανόηση σε θέματα αναπηρίας. Η κινητοποίηση όλων μας, ώστε να εστιάσουμε στην αναγκαιότητα σεβασμού της ετερογένειας και τις ικανότητες του ατόμου, τεκμηριώνοντας ότι η αναπηρία δεν είναι εμπόδιο, είναι τρόπος ζωής.

Τα άτομα με αναπηρία δε ζητούν να γίνει η ζωή τους ευκολότερη αλλά ΙΣΗ με τη δική μας!», τονίζει με δήλωσή του ο Δήμαρχος Τεμπών Γιώργος Μανώλης.