Μοιάζει απίστευτο αλλά ο Δήμος Λαρισαίων προχώρησε σήμερα σε ανάκληση της άδειας που είχε χορηγήσει στον πρώην ευρωβουλευτή και κληρονόμο της εφημερίδας "Ελευθερία". Η άδεια που του είχε δοθεί για να γιορτάσει, αύριο Πέμπτη, τα 100 χρόνια της εφημερίδας στην πλατεία Ταχυδρομείου, ανακλήθηκε με έγγραφο του αρμόδιου αντιδημάρχου Αθανάσιου Αδαμόπουλου με την αιτιολογία ότι του χορηγήθηκε εκ ...παραδρομής. Ο κ. Δημητρακόπουλος, όπως μας είπε, συναντήθηκε αμέσως μετά με τον δήμαρχο Απόστολο Καλογιάννη, ο οποίος του εξέφρασε τη λύπη του για το λάθος του Δήμου, αναφέροντας ότι κακώς του χορηγήθηκε άδεια εκδήλωσης καθώς ο νόμος δεν το προβλέπει για τέτοιου είδους ιδιωτικές εκδηλώσεις.

Η γιορτή για την επέτειο της εφημερίδας θα πραγματοποιηθεί τελικά αύριο, την ίδια ώρα, στην ισόγεια αίθουσα του ξενοδοχείου Μετροπόλ, στην πλατεία Ταχυδρομείου. Ο κ. Δημητρακόπουλος εξέδοσε για την ανάκληση της άδειας και την αλλαγή του τόπου της εκδήλωσης, το παρακάτω δελτίο Τύπου:

"Αγαπητοί μου φίλοι, αναγνώστες της ιστορικής εφημερίδας "Ελευθερίας" του πατέρα μου Τάκη Δημητρακόπουλου,συμπολίτες μου.
Κάποιοι φοβούνται εμένα, την ιστορία μου, την παρουσία μου, και αυτό που συμβολίζω. Καποιοι ασεβούν στη μνημη και την βούληση του πατέρα μου, να είμαι εγώ στην "Ελευθερία'' του και θέλουν με κάθε μέσω να με "φιμώσουν". Χρησιμοποιούν αθέμιτα μέσα όπως είναι γνωστό και όπως αποδεικνύεται έμπρακτα για να με εμποδίσουν με κάθε τρόπο. Δεν θα τους περάσει.
Είναι πολλοί οι αγαπημένοι φίλοι της "Ελευθερίας" του Τάκη Δημητρακόπουλου και οι γνωστοί φοβήθηκαν ότι στην Κεντρική Πλατεία (αρχικά) το μήνυμα που θα περάσει θα τους "αφανίσει'". Το ίδιο έγινε και με την Πλατεία Ταχυδρομείου, όπου σήμερα τελευταία στιγμή έλαβα την ανακληση απο τον Δήμο της νόμιμησς έγκρισης που είχα πάρει προ ημερών , ότι εκ παραδρομής μου δόθηκε η άδεια για την εκδήλωση και δεν γίνεται να πραγματοποιηθεί.
Συνήθως όλοι αυτοί που χρησιμοποιούν αυτές τις μεθόδους ενάντια στην ελεύθερη έκφραση του λόγου ,"απολαμβάνουν" μετά τις καταστροφικές γι αυτούς συνέπειες των πράξεών τους.
Η "Ελευθερία" του Τάκη Δημητρακόπουλου, γιατί όλα γίνονται στο όνομα της "Ελευθερίας του" , είναι η μεγαλύτερη επαρχιακή εφημερίδα και αυτά που συμβαίνουν εκεί μέσα, εν προκειμένω οι κακουργηματικές πράξεις δύο εκ των τριών μελών του ΔΣ για τις οποίες έχει ασκηθεί ποινική δίωξη απο την Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας, δεν αφορούν μόνο εμένα, αφορούν όλους εσάς. Η "Ελευθερία" δεν είναι μια οποιαδήποτε ιδιωτική επιχείρηση, είναι μια εφημερίδα με δημόσια παρουσία και επιρροή σε όλουςτους πολίτες. Το μήνυμα που προσπαθούν να περάσουν σε σας παραποιώντας την πραγματικότητα και παρουσιάζοντας ότι όλα είναι εντάξει μέσα στην "Ελευθερία" ενώ δεν είναι, κάνει την όλη εξέλιξη τραγική και τους οδηγεί απλά σε γελοιοποίηση .
Εμείς λοιπόν θα συνεχίσουμε, ακαθεκτοι και θα γιορτάσουμε τα 100 χρόνια της εφημερίδας "Ελευθερία" του Τάκη Δημητρακόπουλου σε άλλη τοποθεσία, στο πολύ όμορφο ιστορικό Ξενοδοχείο Μετροπόλ στο ισόγειο στην οδό Ρούσβελτ 14 αύριο Πέμπτη του Αγίου Ελευθερίου στις 12.00.
Να είστε όλοι εκεί."

Λ.Ε. kosmoslarissa.gr