Παντού φίλους και γνωστούς συναντά ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, ακόμη και εκτός έδρας και μάλιστα και σε Πρεσβευτικές δεξιώσεις ...

Όπως κατέγραψε ο φακός του kranosgr.com, στην προχθεσινή εκδήλωση του Αμερικανικού Προξενείου Θεσσαλονίκης, όπου παρουσία του Πρέσβη Τζωρτζ Τσούνης, της Γενικής Προξένου, Ελίζαμπεθ Λι, του νέου Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας - Θράκης), Στάθη Κωνσταντινίδη, εκκλησιαστικών και πολιτικών αρχών, στελεχών ΕΔ και ΣΑ και επιχειρηματικού κόσμου της Βορείου Ελλάδος, γιορτάστηκε η 247η επετείου της ανεξαρτησίας των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, ο Θεσσαλός Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός, όπως και ο Δήμαρχος της Αλεξανδρούπολης, Γιάννης Ζαμπούκης είχαν την τιμητική τους.

Εκτός από τις επαφές και συναντήσεις με τον Πρέσβη και τους υψηλούς προσκεκλημένους, ο Κώστας Αγοραστός, είχε την ευκαιρία να βρεθεί και με Θεσσαλούς Ανώτερους Αξιωματικούς των ΕΔ και ΣΑ, που υπηρετούν στη συμπρωτεύουσα.

Ανάμεσα σε αυτούς όπως διακρίνουμε η Τρικαλινή Διοικητής της Τροχαίας Θεσσαλονίκης, Αστυνομικός Διευθυντής Παρασκευή Παπαγεωργοπούλου, η οποία είναι η πρώτη γυναίκα διευθύντρια Τροχαίας Θεσσαλονίκης και η πρώτη γυναίκα αξιωματικός που αποφοίτησε από τη Κτηνιατρική του ΑΠΘ και την Ανώτατη Διακλαδική Σχολή Πολέμου και η επίσης Τρικαλινή Συνταγματάρχης του 424 ΓΣΝΕ Θεσσαλονίκης/Γ'ΣΣ, Κωνσταντινιά Καραθανάση, που είναι Απόφοιτη της Σχολής Διοίκησης και Επιτελών του ΣΞ, Ειδικευθείσα στις ΗΠΑ , κάτοχος Μεταπτυχιακού και Διδακτορικού τίτλου στη Δημόσια Υγεία, που είχε διατελέσει ως Διοικήτρια του ΜΕΓΑ Εμβολιαστικού Κέντρου της ΔΕΘ Θεσσαλονίκης, ενώ παράλληλα συμμετέχει ως προσωπικό του ΕΑΠ, στο Μεταπτυχιακό της Διοίκησης Μονάδων Υγείας.

Επίσης στη φωτό εκτός από του Πελοποννήσιου Γενικού Επιθεωρητή Βορείου Ελλάδος της Ελληνικής Αστυνομίας, Στρατηγού Σπυρίδων Σκλάβου, διακρίνεται ο Τρικαλινός Αστυνομικός Υποδιευθυντής, Αθανάσιος Μπαλλάς και ο Καρδιτσιώτης Ταξίαρχος Μπαρμπούτης Αριστείδης, Διευθυντής της Δ. Α. Κ. Α. Θ. και ο Διευθυντής της ΔΑΕΘ, Ταξίαρχος Μπασμπανάς Γεώργιος.

Όσον αφορά τα της Πρεσβείας, του Γενικού Προξενείου της Θεσσαλονίκης και της σχέσης τους με την περιφέρειά μας, αξίζει να τονιστεί ότι η Θεσσαλία στο πρόσωπο του Κώστα Αγοραστού, έχει βρει έναν άριστο ''Πρέσβη'', που τυγχάνει αναγνώρισης από τη φίλη και σύμμαχο Αμερική και αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο...

Η Θεσσαλία πρωταγωνίστρια παντού...

Hλίας Προύφας