Παραλαβές

Μετά από την παραλυσία μηνών που επέφερε η εκλογική αναμέτρηση, ξαναπήρε μπροστά η διοικητική μηχανή της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Η επιτροπή παραλαβής (περιφερειάρχης και 8 σύμβουλοι) συνεδρίασε την Δευτέρα και υπέγραψε το πρωτόκολλο παραλαβής για το καλώς έχειν της εργολαβίας στην Λεωφόρο Καραμανλή (Παλαιά Εθνική Οδός Αθήνας – Θεσσαλονίκης) από τον ισόπεδο κόμβο με την οδό Σεμερτζίδη έως και την προσαρμογή στο ισόπεδο κόμβο με την οδό Διγενή. Μαζί με τον δρόμο κατασκευάστηκαν τρεις ισόπεδοι κυκλικοί κόμβοι και το αντίστοιχο παράπλευρο δίκτυο.
Ανάδοχος η «ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΤΥΡΝΑΒΟΥ Α.Ε.» συμφερόντων Αθανάσιου Σανίδα. Προϋπολογισμός έργου 4.788.319 ευρώ.

Έλλειμα

Ξέφυγε η κατάσταση στον Δήμο Λαρισαίων.
Η δημοτική αρχή κατήγγειλε την προηγούμενη για έλλειμα 20 εκ. ευρώ, κάτι που στην κοινή γνώμη πέρασε ως «φαγοπότι», βαριά πράγματα.
Ωστόσο το ερώτημα παραμένει: Αν συνέβη, πρόκειται για κακοδιαχείριση συνεπεία ανικανότητας; ή μπήκαν λεφτά σε τσέπες; Η δεύτερη περίπτωση είναι φυσικά βαρύτερη από την πρώτη, κάτι τέτοιο όμως δεν καταγγέλθηκε. Ωστόσο, όταν μιλάς για έλλειμα, αφήνεται να αιωρείται.
Θα το λύσουν τα δικαστήρια …

Γκάζια…

Ο Κουρέτας δεν χαρίζεται στους δικούς του. Οι πληροφορίες του kampos Land αναφέρουν ότι αυτή τη φορά τα άκουσε ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Γιάννης Αναστασίου. Το θέμα κρατήθηκε στο εσωτερικό και δεν βγήκε προς τα έξω. Προφανώς δεν ήταν για κόκκινη κάρτα. Η κίτρινη πάντως βγήκε …


Κορόιδα (της επαρχίας)

Απίστευτα πράγματα κάνει το κράτος τα οποία κρύβει, ωστόσο κάποια μαθαίνονται.
Όπως αποκαλύφθηκε στη Βουλή, ύστερα από ερώτηση του ΚΚΕ, το υπουργείο Υποδομών έχει ήδη καταβάλλει σε αποζηµιώσεις στη «Νέα Οδό» 91,6 εκ. ευρώ για τη µη λειτουργία των τριών σταθµών διοδίων (Βαρυμπόμπη, Άγιος Στέφανος, Χαλκίδα). Το «πάγωµα» των τριών σταθµών αποφασίστηκε το 2017 µε µυστική συµφωνία ανάµεσα στον παραχωρησιούχο και το ∆ηµόσιο, η οποία ανανεώθηκε το 2021 έως το τέλος του 2024.
Δηλαδή, για να μην πληρώσουν διόδια εκείνοι που χρησιμοποιούν το παραπάνω οδικό δίκτυο, τα πληρώσαμε όλοι εμείς. Το σύστημα είναι αρρωστημένα πελατειακό …


Η στήλη συμπαραστέκεται στους αγρότες με διεθνιστικό πνεύμα. Φυσικά καταδικάζει τα μπλόκα…

Μπάζωμα…

Αποκλειστικό και καλογραμμένο το ρεπορτάζ του Βαγγέλη Κακάρα στην “Ελευθερία” που αποκάλυψε την ποινική δίωξη Αγοραστού για το μπάζωμα στο τρένο. Μόνο που η εφημερίδα δεν το έβαλε στην πρώτη σελίδα. Το πήγε μέσα, στην 6, χωρίς ονόματα στον τίτλο. Η δημοσιογραφία στα καλύτερά της…

(Ξε) μπάζωμα

Ο πρώην περιφερειάρχης δεν κατηγορείται μόνο για μπάζωμα στο χώρο του δυστυχήματος. Όσο κι αν ακούγεται παράδοξο, το κατηγορητήριο περιλαμβάνει και …ξεμπάζωμα. Τα συνεργεία που έφτασαν ασθμαίνοντας εκείνο το πρωί στο μαρτυρικό σημείο, είχαν εντολή να σκάψουν και να αφαιρέσουν ένα μεγάλο κομμάτι γης το οποίο φόρτωσαν σε φορτηγά και (κυριολεκτικά) το εξαφάνισαν. Πήραν το χώμα και κάλυψαν το σκάμα με χαλίκι…
«Η εντολή ήρθε από την κυβέρνηση…» είχε πει στην Εξεταστική Επιτροπή η μάνα της εικοσάχρονης νεκρής κοπέλας επικαλούμενη τον πρώην περιφερειάρχη. Ο ίδιος ο Αγοραστός, μιλώντας με τον υπογράφοντα, διευκρίνισε ότι σε αυτή την ιστορία το μέγαρο Μαξίμου και ο πρωθυπουργός δεν είχαν καμία ανάμειξη.
Η συνέχεια (και τα ονόματα) στο ακροατήριο…

Βουλευτικές

Πληθαίνουν οι φήμες ότι ο 45χρονος δικηγόρος Ανδρέας Παπαμιμίκος, Λαρισαίος, πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και γραμματέας της ΝΔ επί Σαμαρά, ετοιμάζεται για το επόμενο βουλευτικό ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στη Λάρισα.
Στο (ανεπίσημο) βιογραφικό του αξίζει να επισημανθεί ότι πρόκειται για γαμπρό του Ιβάν Σαββίδη (από ανιψιά) και οπαδό του δημάρχου Θανάση Μαμάμου…

Ψυχοθεραπεία

“Think Tank Νέας Πολιτείας” ονομάζεται μια αντροπαρέα Λαρισαίων που χαβαλεδιάζει στα Καφέ της περιοχής, κυρίως στο Coupa. Οι εγγεγραμμένοι δεν ξεπερνούν τους δέκα πέντε. Ο χρόνος αναλώνεται σε κουτσομπολιό, πολιτικές αναλύσεις, και …παπαρολογία. Οι συναθροίσεις λαμβάνουν χώρα νωρίς τα βράδια ή τα πρωϊνά του Σαββατοκύριακου, ενώ η κινητοποίηση συντελείται μέσω ομαδικών μηνυμάτων στο Viber.
Κάθε χρόνο κόβουν πρωτοχρονιάτικη πίτα, ενώ τους επισκέπτονται ακόμα και πολιτικοί.
Κεντρική φιγούρα ο Γκουρού, καλτ φυσιογνωμία, ή αλλιώς αξιαγάπητη φάτσα γνωστού γεωπόνου, η όψη του οποίου κρύβει μπόλικο μυστήριο και παραπέμπει στο Θιβέτ.
Μετά τη συνεδρία επιστρέφουν στο σπίτι, εμφανώς, σε καλύτερη κατάσταση …

By Kostas Tolis

*Για πληροφορίες, ιδέες, φωτογραφίες, ρουφιανές κ.λπ. στο tolis@kosmoslarissa.gr (εχεμύθεια δεδομένη)

Copyright Kosmos newspaper, Larissa