Πραγματοποιήθηκε στα Τρίκαλα η κοινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θεσσαλίας με τον Σύλλογο Εμπόρων, Βιοτεχνών & Επαγγελματιών δήμου Γόμφων, διευρυμένη με μέλη των Εμπορικών Συλλόγων της Θεσσαλίας και με την παρουσία του προέδρου της ΕΣΕΕ κ. Γεώργιο Καρανίκα.

Στο επίκεντρο της συζήτησης των συναδέλφων βρέθηκαν τα τρέχοντα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο όπως το άδικο νέο φορολογικό, η διασύνδεση των POS, η περίοδος των χειμερινών εκπτώσεων και τα πολύ άσχημα αποτελέσματα της, αλλά και η οικονομική ενδυνάμωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Καρανίκας τόνισε τον βασικό ρόλο του κλάδου του εμπορίου στην ελληνική οικονομία. Επεσήμανε ότι οι δυσκολίες είναι πολλές και ότι ο ψηφιακός μετασχηματισμός και η πράσινη μετάβαση αποτελούν ένα μεγάλο στοίχημα.

Ωστόσο τα σημερινά εμπόδια του οικονομικού και επιχειρηματικού περιβάλλοντος, εξωθούν τις επιχειρήσεις να εστιάζουν στην βραχυπρόθεσμη βιωσιμότητα τους και όχι στον μακροπρόθεσμο, αλλά αναγκαίο, μετασχηματισμό τους.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΟΕΜΕΘ Χρήστος Μπλουγούρας υπογράμμισε ότι τα προβλήματα για τους εμπόρους στη Θεσσαλία παραμένουν πολλά και συσσωρεύονται. Η κίνηση στα εμπορικά βαίνει συνεχώς μειούμενη. Η πτώση του τζίρου τον Φεβρουάριο ήταν ακόμη μεγαλύτερη σε σχέση με τον Ιανουάριο αναδεικνύοντας την ακρίβεια ως τον «πρωταθλητή των προβλημάτων».

Επεσήμανε ότι πρέπει να υπάρξει η βούληση από την πολιτεία για στήριξη της μικρομεσαίας  επιχειρηματικότητας.

Οι συνάδελφοι ανανέωσαν το ραντεβού τους στο πολύ σημαντικό συνέδριο της ΕΣΕΕ «The Future of Retail 2024» που θα πραγματοποιηθεί στις 5 & 6 Απριλίου 2024 στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.