Τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Γεωπόνων Δημήτρη Σοφολόγη, που κατέρχεται υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος στην Π.Ε. Λάρισας στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου, καλωσόρισε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός στον συνδυασμό «Συμμαχία υπέρ των πολιτών» που έχει σταθερά στο επίκεντρο τον άνθρωπο, αγωνίζεται με έργα, δράσεις, πρωτοβουλίες για μια Περιφέρεια χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς. Ένα με την αγροτική παραγωγή.

Ο Δημήτρης Σοφολόγης γεννήθηκε το 1981 στη Λάρισα. Σπούδασε στη Γεωπονική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Εργαστήριο Εδαφολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Είναι γεωπόνος μελετητής και διατηρεί γραφείο γεωπονικών μελετών και δηλώσεων ΟΣΔΕ με έδρα τη Λάρισα και παραρτήματα σε Αγιά και Τύρναβο.

Παράλληλα, εργάζεται σε πολυεθνική εταιρεία βιολογικής φυτοπροστασίας και εξειδικευμένης θρέψης. Από το 2013 έως σήμερα είναι Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Γεωπόνων, διανύοντας την τρίτη συνεχόμενη θητεία του.

Διετέλεσε πρόεδρος του Γεωπονικού Συλλόγου Ν. Λάρισας από το 2009 έως το 2019. Το 2019 ορίσθηκε και διετέλεσε άμισθος ειδικός σύμβουλος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ως εμπειρογνώμονας σε θέματα της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ). Είναι Αναπληρωτής Τομεάρχης Αγροτικού της ΝΔ ενώ διετέλεσε και Αναπληρωτής Γραμματέας Αγροτικών φορέων της ΝΔ .

Έχει συμμετάσχει ως εισηγητής σε πολλές εκδηλώσεις, ημερίδες καθώς και σεμινάρια με κύρια θέματα την Κοινή Αγροτική Πολιτική αλλά και ως μέλος επιτροπών του ΓΕΩΤΕΕ σε σειρά θεμάτων του γεωπονικού κλάδου και της πρωτογενούς παραγωγής. Είναι παντρεμένος με τη Μαρίνα Χάιδα, καθηγήτρια Φυσικής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και έχουν δύο κόρες.