Σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Λάρισας αναφέρονται τα εξής:

«Συνεχίζουν η κυβέρνηση της ΝΔ και ο αρμόδιος υπουργός κ.Γεραπετρίτης να ψεύδονται απροκάλυπτα , να μην σέβονται τα αθώα θύματα του τραγικού δυστυχήματος των Τεμπών. Οι μνήμες κ. Γεραπετρίτη και οι τραγικές στιγμές είναι ακόμα νωπές, ιδιαίτερα στη Λάρισα. Οι ευθύνες της διάλυσης του σιδηρόδρομου είναι δικές σας εξ ολοκλήρου. Έχετε εμμονή με τις καταστροφικές νεοφιλελεύθερες πολιτικές που κατέστρεψαν τη χώρα και τα αποτυχημένα μοντέλα της ιδιωτικοποίησης των πάντων.

Με το πρόσχημα της επιθεώρησης των εργασιών στο Κέντρο Τηλεδιοίκησης του ΟΣΕ βρέθηκε στη Λάρισα ο Υπουργός Επικρατείας για θέματα Υποδομών και Μεταφορών Γ. Γεραπετρίτης. Μεταξύ των άλλων δήλωσε στα ΜΜΕ: «Το κρίσιμο βράδυ λειτουργούσε απολύτως ο τοπικός πίνακας».

Η ΝΕ Λάρισας του ΣΎΡΙΖΑ ΠΣ για μια ακόμη φορά τονίζει.

Η τραγωδία των Τεμπών ήταν αποτέλεσμα της εγκληματικής πολιτικής εγκατάλειψης του σιδηρόδρομου . Τα ψεύδη και οι επικοινωνιακές κατασκευές περί «επιτελικού » και «ψηφιακού «κράτους κατέρρευσαν. Κατέρρευσαν οι προσπάθειες να πειστεί η κοινωνία ότι «όλοι ίδιοι είναι «.

Η θεωρία του «κυρίως » ανθρώπινου λάθους και της διάχυσης των ευθυνών απέτυχε. Προκαλεί οργή η επαναλαμβανόμενη προσπάθεια του κ. Μητσοτάκη να πείσει ότι δεν ήξερε τίποτα για τον σιδηρόδρομο. Η προσπάθεια συγκάλυψης κατέρρευσε αφού η διορισμένη από την κυβέρνηση της ΝΔ επιτροπή δεν έχει καμία αξιοπιστία και συμμετέχουν σε αυτή ελεγχόμενοι για το δυστύχημα των Τεμπών.

Αποκαλύφθηκε ενώπιον του ελληνικού λαού ότι η τηλεδιοίκηση στη Λάρισα είχε καταρρεύσει, ότι ο σταθμάρχης ήταν απολύτως ακατάλληλος και κομματικό ρουσφέτι, αλλά και ότι τα συστήματα ενδοεπικοινωνίας δεν λειτουργούσαν.

Απόδειξη της μεσομακρόπροθεσμης στρατηγικής εγκατάλειψης του σιδηρόδρομου είναι η 15 ετής σύμβαση για το μεταφορικό μέσο, κατά την οποία η Hellenic Train πρώην Trainose -απαλλάσσεται από το βάρος 600 εκατομμύρια ευρώ σε επενδύσεις και το ελληνικό κράτος από την υποχρέωση να ολοκληρώσει τα συστήματα ασφαλείας.

Απόδειξη η στον ΟΣΕ μείωση του αριθμού των εργαζομένων από την κυβέρνηση της ΝΔ στο μισό.

Κ. Γεραπετρίτη η απαξίωση του σιδηρόδρομου, του πλέον φιλικού στον άνθρωπο και το περιβάλλον μέσου είναι δικός σας έργο, της ΝΔ. Είναι αποτέλεσμα των νεοφιλελεύθεων πολιτικών σας, που θυσιάζουν δημόσιες υποδομές, κάθε δομή προστασίας της ανθρώπινης ζωής ,στο βωμό του κέρδους για τους λίγους και τους ισχυρούς.

Θυσιάσατε κ Γεραπετρίτη την ασφάλεια των πολιτών και να γνωρίζετε η ανθρώπινη ζωή δεν είναι εμπόρευμα και δεν είναι πάνω από όλα τα κέρδη και την ασυδοσία των αγορών».