Το 2ο Διεθνές Τουρνουά Ελληνορωμαϊκής Πάλης «Oghistos cup» διοργανώθηκε φέτος στον Πλατύκαμπο Λάρισας, το οποίο φιλοξένησε πάνω από 300 αθλητές από την Ελλάδα, τη Σουηδία, τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία και 30 αθλητές από την ομάδα Όγχηστος Πλατυκάμπου.

Το παρών έδωσε ο Λαρισαίος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Καπετάνος, ο οποίος στηρίζει πάντα τους συλλόγους και τις ομάδες που διαφημίζουν την επαρχία τη Λάρισας.

«Ένα όχι και τόσο δημοφιλές άθλημα για την επαρχία αλλά τόσο βαθιά ριζωμένο στην ελληνική συνείδηση αποτελεί τιμή και καμάρι του Πλατυκάμπου. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στο πολύ δραστήριο Διοικητικό Συμβούλιο και στους κατοίκους του Πλατυκάμπου και της γύρω περιοχής για το σπουδαίο έργο που επιτελούν. Ακόμη θέλω να συγχαρώ προσωπικά την ψυχή της ελληνορωμαϊκής πάλης στην περιοχή μας, τον Χάρη Χονδρονάσιο, τον προπονητή ο οποίος έχει αναδείξει σπουδαίους αθλητές με διεθνείς και βαλκανικές νίκες που δοξάζουν την επαρχία της Λάρισας».

Αυτά δήλωσε ο Χρήστος Καπετάνος και συνέχισε:

«Ένα άθλημα που έχει τις ρίζες του πολύ παλιά στην αρχαία Ελλάδα και έφτασε να κατακτήσει όλο τον κόσμο με τους δαφνοστεφανομένους του πρωταθλητές. Η ελληνορωμαϊκή πάλη διδάσκει σε μικρούς και μεγάλους πρώτα από όλα το σεβασμό και την πειθαρχία, αξίες πολύ σημαντικές για τη ζωή και την εξέλιξη του ανθρώπου.
Θα σταθώ αρωγός τόσο του αθλήματος όσο και της ομάδας Όγχηστου για να συνεχίσει να μας χαρίζει αυτά τα μαναδικά τουρνουά και να διαφημίζει τον Πλατύκαμπο του δήμου Κιλελέρ, στους απανταχού λάτρεις του αθλήματος».