Την Τετάρτη 30 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα, η εκδήλωση των Κέντρων Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Περιφέρειας Θεσσαλίας και Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Περιφέρειας Θεσσαλίας και το Perrotis College (Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης), με θέμα «Οι δεξιότητες για τη σύγχρονη εποχή».

Στην εκδήλωση οι διακεκριμένοι ομιλητές μοιράστηκαν με το κοινό τις πολύτιμες γνώσεις τους σχετικά με τις δεξιότητες που απαιτεί η σύγχρονη εποχή και συγκεκριμένα σε σχέση με την επιστήμη και την τεχνολογία των τροφίμων, την κυκλική οικονομία, την ψηφιακή μετάβαση και τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Η εκδήλωση είχε εντυπωσιακή προσέλευση κόσμου, αποδεικνύοντας το ενδιαφέρον των πολιτών και κυρίως των νέων, για ενημέρωση σχετικά με τις δεξιότητες οι οποίες είναι απαραίτητες για τη σύγχρονη εποχή.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε εργαστήριο γευσιγνωσίας και γνωριμίας με προϊόντα μελιού από την οικογένεια Ζάντζα, εταιρία ΜΕΛΙΚΟΝ.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Δεξιοτήτων, όπως έχει χαρακτηριστεί το έτος 2023 προσβλέποντας στην ώθηση της δια βίου μάθησης, παρέχοντας τη δυνατότητα στους πολίτες και τις επιχειρήσεις να συμβάλουν στην πράσινη και ψηφιακή μετάβαση, στηρίζοντας την καινοτομία και την ανταγωνιστικότητα.

Στην εκδήλωση πραγματοποίησαν χαιρετισμό ο επικεφαλής του Europe Direct Θεσσαλίας κος Βασίλης Χατζηκαμαγιάννης και ο Dean του Κολεγίου Perrotis Δρ. Κωνσταντίνος Ρότσιος.

Ομιλητές ήταν οι Απόστολος Ξενάκης, Επίκουρος Καθηγητής Π.Θ., Σοφία Λάλου, Χημικός, Συντονίστρια Τμήματος Περιβαλλοντικής Επιστήμης, Perrotis College, Θεοχάρης Σπυρόπουλος, CEO EXOHA, Επικεφαλής Τμήματος Ψηφιακού Μάρκετινγκ, Perrotis College.