Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το σεμινάριο του ΣΘΕΒ: «Οι φορολογικοί έλεγχοι των επιχειρήσεων» με τη συμμετοχή στελεχών ανώτατης διοίκησης, οικονομικών υπηρεσιών και παραγωγής, το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου στις εγκαταστάσεις του Συνδέσμου Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών.

Εισηγητής του σεμιναρίου ήταν ο κος Νικόλαος Καλαμαράς, λογιστής, φοροτεχνικός, εσωτερικός ελεγκτής μεγάλου ομίλου και σύμβουλος επιχειρήσεων σε λογιστικά, φορολογικά και εξειδικευμένα θέματα με πολυετή διδακτική εμπειρία σε στελέχη επιχειρήσεων.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν σχετικά με προγράμματα ελέγχων και υποθέσεις που επιλέγονται προς έλεγχο, με εκδοθείσες εντολές ελέγχου για βιβλία απλογραφικά και διπλογραφικά και επιτόπιους προληπτικούς ελέγχους. Παράλληλα, δόθηκαν απαντήσεις σε ερωτήματα σχετικά με τα πρόστιμα από τη διενέργεια των φορολογικών ελέγχων σύμφωνα με το νέο ποινολόγιο και άλλα εξειδικευμένα θέματα που αφορούν τους φορολογικούς ελέγχους.

Ο ΣΘΕΒ, αντιλαμβανόμενος πλήρως τον ρόλο που διαδραματίζει και στην εκπαίδευση, τόσο των εργαζομένων όσο και των επιχειρηματιών, θα συνεχίσει τις καταρτίσεις σε θεματολογίες που να καλύπτουν τις πραγματικές ανάγκες των στελεχών επιχειρήσεων μελών του.